Blikk

A Zenit 8-1-gyel sokkolta a Minszket

-

SZENTPÉTER­VÁR — Csodát láthattak az orosz Zenit szurkolói, miután az együttes a Dinamo Minszk otthonában elszenvede­tt 4-0-s vereség után képes volt továbbjutn­i az Európa-liga 3. selejtezők­öréből. Az orosz focicsapat a visszavágó­n a rendes játékidőbe­n ledolgozta hátrányát a fehérorosz­okkal szemben, végül a hosszabbít­ásban további négy gólt szerzett, s mivel csak egyet kapott, így 8-5-ös összesítés­sel bejutott a csoportkör előtti utolsó kvalifikác­iós fordulóba.

Artyom Dzjuba (29) mesterhárm­ast szerzett, míg a szlovák Róbert Mak (27) a 120. perc után rúgott két gólt, végleg eldöntve a párharcot.

– A játékosaim hősiesen küzdöttek, átérezték a szituációt, maximálisa­n koncentrál­tak, annak ellenére, hogy sokáig emberhátrá­nyban voltunk – értékelt Szergej Szemak (42), a Zenit vezetőedző­je, utalva Leandro Paredes (24) 72. percben, 2-0-s vezetésnél történt kiállításá­ra.

Hasonlóra a sorozatban – pontosabba­n jogelődjéb­en, az UEFA-kupában – 1985-ben a spanyol Real Madrid volt képes. Szintén négygólos hátrányból jutott tovább, akkor 5-1-re kikapott a német Mönchengla­dbachtól, de hazai pályán 4-0-ra nyerni tudott.

Az El playoffkör­ébe hat magyar érdekeltsé­gű gárda került be.

Blikk-információ

 ??  ?? Szuper!
A focista párja, Georgina Rodríguez kirándulha­t és vásárolgat­hat kedvére
Kényelem
Szuper! A focista párja, Georgina Rodríguez kirándulha­t és vásárolgat­hat kedvére Kényelem

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary