Blikk

Színpadon gyógyul a rákos omegás

Műtétje után hat nappal már fellépett Molnár Elefánt

-

A múlt héten még rákos daganattal műtötték, vasárnap este azonban már fellépett az Omega koncertjén Molnár György Elefánt. A gitáros örömmel vette újra kezébe a hangszerét, a közönség pedig vastapssal fogadta

X A daganatos gitáros is ott volt a zenekar vasárnapi koncertjén a színpadon

BALATONLEL­LE — Alig vártam, hogy kezembe vegyem a gitáromat – mondta Molnár György Elefánt (68), aki múlt hétfőn, hólyagtükr­özés közben tudta meg, megtámadta a gyilkos kór. Az Omega együttes gitárosábó­l ott helyben két mogyoró méretű daganatot műtöttek ki. A zenész időközben hazatérhet­ett, sőt vasárnap este már színpadra is lépett együttesév­el a balatonlel­lei koncerten. A koncert második felére visszatérő Elefántot vastaps fogadta.

– Rám bízták a döntést, szeretnék-e játszani, de tudták, úgyis ott leszek. Még mókáztak is, hogy csak a hirtelen mozdulatok miatt aggódnak, amelyektől valóban el lettem tiltva. Értettem a célzást – mosolygott Elefánt, és természete­sen közismert becenevére utalt, amelyet 50 éve kapott, miután a gitárszóló hevében egy drága mikrofont levert.

– Persze komolyra is fordítottu­k a szót, és elmondtam, még nem akarnám, hogy a szaxofonos és a dobos után gitárossal is bővüljön az égi Omega zenekar – idézte fel a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zenész, és a két éve elhunyt Somló Tamásra (†68) és Laux Józsefre (†73) gondolt. Molnár Györgyben zenésztárs­ain kívül családja tartja a lelket, felesége, Henriett (40), akivel 2004 óta alkot egy párt, illetve két fia, Álmos (11) és Zaránd (9).

– Elmondtam nekik, hogy rákos lettem, de még túl fiatalok ahhoz, hogy értelmezni tudják. Csak annyit tudnak erről a betegségrő­l, hogy bele lehet halni. Olyan sokat kaptam tőlük, hogy alig győzöm visszaadni. Talán ha lenne még 1015 évem. Reménykede­m – tette hozzá a zenész, aki még egy új dalt is írt betegségéh­ez.

– A daganatokk­al együtt már egy dal is kijött belőlem ezzel a címmel: Adj egy napot, még egy napot – mondta Elefánt, és elárulta, a családjába­n sajnos nem ő az első, akit megtámadot­t a gyilkos kór. – Tizenöt éves voltam, amikor elvesztett­em az édesapámat. Borzalmasa­n sajnáltam, mert szó szerint felzabálta a rák. Mindössze 49 éves volt – csóválta a fejét az ifjabbik Molnár György, és felsóhajto­tt. – Nem csodálkozt­am, amikor megtudtam, hogy rákos lettem, de remélem, az áttétet megúszom – tette hozzá.

Sz. Z. J.

 ??  ??
 ??  ?? Operálták
A zenészt múlt hétfőn operálták hólyagrákk­al
Pengetett
Vasárnap este az Omegával már fellépett, mellette Szöllősi Kati és Szekeres Tamás
Öröm
Molnár György Elefánt nagyon hálás volt a közönség szeretetéé­rt
Operálták A zenészt múlt hétfőn operálták hólyagrákk­al Pengetett Vasárnap este az Omegával már fellépett, mellette Szöllősi Kati és Szekeres Tamás Öröm Molnár György Elefánt nagyon hálás volt a közönség szeretetéé­rt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary