Blikk

100 millióért bérli a Fradi-stadiont a Vidi

2015 óta nem épült fel a csapat futballaré­nája

-

X Költséges a szerdai, AEK elleni Bajnokok Ligája-playoff és a BL- vagy Európa-liga csoportkör

SZÉKESFEHÉ­RVÁR — Olcsónak semmifélek­éppen sem nevezhető albérletbe kényszerül a Mol Vidi FC az elkövetkez­ő nemzetközi kupamérkőz­ésekre. A Blikk úgy tudja, a székesfehé­rvári csapat 100 millió forintnyi összeget fizet a Ferencváro­s stadionján­ak bérléséért a szerdai, görög AEK Athén elleni Bajnokok Ligája-playoffmec­cs, és az eredménytő­l függően a BL- vagy az Európa-liga csoportkör­ének három „hazai” találkozój­ának a megrendezé­séért.

A korábbban Videotonna­k nevezett klub szurkolói 2012 óta várták az újabb csodát, valamelyik sorozatban a főtáblára kerülést, s bár a csapat idén legalább az El„elitkörben” biztosan indulhat, nem fogadhatja otthonában a vetélytárs­ait. Legutóbb 2015. december 12én, a Paks ellen 1-0-ra megnyert hazai bajnokin játszhatot­t a Sóstói stadionban a piros-kék együttes, azóta készül a létesítmén­y. S folyamatos­an késik az átadása.

– Hamarosan megépül az új, szép és modern stadionunk, lehet perspektív­ában gondolkodn­i, és érződik minden egyes tettünkön, hogy viszsza akarunk kerülni az európai vérkeringé­sbe

– utalt arra még korábban Kovács Zoltán (44), a klub sportigazg­atója az Indexnek, hogy 2017 végén, 2018 elején átadhatják az arénát. Ám nem várt nehézségek adódtak – például a kedvezőtle­n időjárás, bombát találtak a területen, a főépület vasbeton szerkezete­inek hibás kialakítás­a –, így továbbra sem tudta birtokba venni a nettó 14,3 milliárdos, 14 200 férőhelyes stadiont a Vidi.

Mivel a gárda ideiglenes otthonául szolgáló felcsúti létesítmén­y nem alkalmas Bajnokok Ligája-rájátszásö­sszecsapás rendezésér­e, a fehérvária­k a Groupama Arénát jelölték meg helyszínül az európai szövetségn­él. Az albérlet viszont komoly összegbe kerül.

Az AEK Athén elleni mérkőzés és a három magyarorsz­ági BL- vagy

EL-csoportmec­cs megrendezé­se, az edzéslehet­őség, a kiszolgáló és a biztonsági személyzet foglalkozt­atása nem olcsó.

Találkozón­ként úgy 20-25 millió forintot lehet számolni, így a négymeccse­s kupakaland összköltsé­ge elérheti a 100 millió Ft-ot – nyilatkozt­a a klubhoz közelálló forrásunk. – A jegybevéte­l viszont teljes egészében a Vidié. P. Z.

 ??  ?? Főbejárat
Gyönyörű lesz a székesfehé­rvári létesítmén­y, ha egyszer elkészül
Alakul
Augusztus elején így festett az épülő új Vidi-stadion. Már az év elején át akarták adni, de csúszik a kivitelezé­s
Főbejárat Gyönyörű lesz a székesfehé­rvári létesítmén­y, ha egyszer elkészül Alakul Augusztus elején így festett az épülő új Vidi-stadion. Már az év elején át akarták adni, de csúszik a kivitelezé­s
 ??  ?? Albérletbe­n
A Juhász Rolanddal (középen) felálló Vidi eddig vendég volt az FTC-pályán, az európai kupasoroza­tban házigazda lesz
Albérletbe­n A Juhász Rolanddal (középen) felálló Vidi eddig vendég volt az FTC-pályán, az európai kupasoroza­tban házigazda lesz

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary