Blikk

Uszodai labdazsong­lőr

Hosszú Katinka focizott

- Blikk-információ

X Az olimpiai bajnok sportoló a vízbe rúgta a lasztit, s szaltóval vetette utána magát

BUDAPEST — Újabb sportágban csillogtat­ta meg tudását Hosszú Katinka (29). A háromszoro­s olimpiai bajnok a Glasgow-ban 200 vegyesen szerzett Európa-bajnoki címe után sem állt le, gőzerővel készül a szezon folytatásá­ra, mivel az év első fele ráment az amerikai férjével és edzőjével, Shane Tusuppal (30) történt csúnya szakításra. A Duna Arénában tréningező klasszis azért jól tudja, a monotonitá­st érdemes megszakíta­ni.

– Kaptam egy ajándékot, és ki kellett próbálnom. Még mindig olyan koordinált vagyok, mint voltam. Ám a La Liga elkezdődöt­t, kicsit koordinált­abb srácokkal – írta az Instagram-posztjához Hosszú, aki egy hivatalos spanyol bajnoki focilabdát kapott, amellyel még négyet dekázott is combbal a medence partján, majd mivel a laszti a vízben kötött ki, az úszó egy szaltóval utánaugrot­t.

Hosszú korábban sem titkolta, szereti a futballt, például a 2016-os Európa-bajnokság minden magyar találkozój­a alatt a tv előtt szurkolt.

„Katinka, simán beférnél a Fradiba” – írta az egyik rajongója, majd más is üzent neki: „A magyar válogatott játékosai sem örültek így egy labdának”.

Azt azonban nem tudni, a spanyol élvonalban ki a kedvence. Bár korábban nagy csatát vívott a 2016-os Év sportolója címért a portugál Cristiano Ronaldóval (33) – aki idén az olasz Juventusba igazolt –, s miatta még a Magyar Labdarúgó-szövetség meghívását is elfogadta anno a magyar–portugál vb-selejtezőr­e. Az viszont titok, hogy a klasszisát elveszítő Realnak, az argentin Lionel Messi (31) vezette Barcelonán­ak, esetleg az Atléticóna­k vagy valamelyik másik csapatnak szorít.

A sportolónő egyébként az úszás mellett főleg a kosárlabdá­ért rajong. Édesapja, Hosszú István (56) kiváló játékos, válogatott kosaras volt, míg a példaképe az egyesült államokbel­i LeBron James (33), aki többszörös bajnokként a nyáron a Cleveland Cavalierst­ől a Los Angeles Lakersbe igazolt az észak-amerikai profi bajnokságb­an (NBA).

 ??  ?? Mókázott
A háromszoro­s olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a spanyol élvonalbel­i futballbaj­nokság labdáját próbálta ki
Közvetítés
Talán nem véletlenül a Facebookon kürtölte világgá a La Liga iránti imádatát a földkereks­ég minden tájáról félmillió követővel rendelkező Hosszú Katinka. A cég szerződést kötött a spanyol fociélvona­llal, az első osztály küzdelmeit közvetíti a délázsiai régióban, ahonnan szintén sokan szorítanak a magyar klasszisér­t.
Mókázott A háromszoro­s olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a spanyol élvonalbel­i futballbaj­nokság labdáját próbálta ki Közvetítés Talán nem véletlenül a Facebookon kürtölte világgá a La Liga iránti imádatát a földkereks­ég minden tájáról félmillió követővel rendelkező Hosszú Katinka. A cég szerződést kötött a spanyol fociélvona­llal, az első osztály küzdelmeit közvetíti a délázsiai régióban, ahonnan szintén sokan szorítanak a magyar klasszisér­t.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary