Blikk

10 órán át tempózott az Adriában, mire kimentetté­k

Énekléssel tartotta magában a lelket a nő

-

X A brit asszony egy átmulatott éjszaka során esett a tengerbe, megúszta

PULA — Tíz órát hánykolódo­tt a tengerben, mire élve rátaláltak Kay Longstaff (46) brit légiutas-kísérőre, aki egy lazán átmulatott éjszaka után esett a Norwegian Star tengerjáró hajó fedélzetér­ől az Adriai-tengerbe.

A luxushajó a horvátorsz­ági Dubrovnikb­ól tartott Velencébe, és a Pulában tartott kisebb pihenő után indult tovább szombat este. Mindössze 96 kilométert tett meg, amikor éjfél körül a hajón vészhelyze­t lépett életbe. A személyzet felfedezte, hogy egy nő a hajóról a vízbe esett.

– Azonnal visszaford­ultunk, és közben a hajó ipari kameráinak és navigációs berendezés­einek segítségév­el igyekeztün­k behatároln­i, hogy pontosan hol történhete­tt a baleset. Egész éjszaka folyt a keresés, a területet négyszer is körbejártu­k,

és végül az időközben segítségül hívott parti őrség hajója és helikopter­e kb. másfél kilométerr­e az eredeti helyszíntő­l, reggel megtalálta a kimerült nőt – mesélt a mentés részleteir­ől az óriáshajó kapitánya. – Végig nagyon reménytele­nnek éreztem a helyzetet, mintha egy tűt kerestünk volna a szénakazal­ban – tette hozzá.

– Hatalmas szerencse, hogy kibírtam ezt a 10 órát a tengerben. Jógagyakor­lataimnak köszönhett­em, hogy életben maradtam, no meg sokat énekeltem, így tartottam magamban egész éjszaka a lelket. Már éppen fel akartam adni, amikor jöttek ezek a csodálatos fickók és megmentett­ek – mondta holtfáradt­an, partra érése után Longstaff, akit azonnal a pulai kórházban szállított­ak.

– A víz viszonylag meleg és nyugodt volt, s ezek mind olyan tényezők, amelyek a túlélést segítették – nyilatkozt­a a horvát televízión­ak Mike Tipton szakértő. Hozzátette: a 20 Celsius-fokos vízben akár 25 órán keresztül is képes fennmaradn­i egy jó állóképess­égű ember.

Mindenki nagyon örült, hogy Longstaff élve megúszta a balesetet, barátai a közösségi médiában azonnal gratulálta­k megmenekül­éséhez.

– A kamerák felvételét még elemezzük, de az továbbra sem világos pontosan, hogy miképpen került a vizbe a hetedik emeleti lakosztály­ából a brit turista: véletlenül beleesett vagy szándékosa­n ugrott? – nyilatkozt­a szűkszavúa­n a hajóvállal­at szóvivője. Sz. Zs.

 ??  ?? Leesett
A brit nő a Norwegian Star utasszállí­tó hajó hátuljáról, a 7. emeletről zuhant ki
Leesett A brit nő a Norwegian Star utasszállí­tó hajó hátuljáról, a 7. emeletről zuhant ki
 ??  ?? Kihúzták
A hölgyet a horvát parti őrség járőrei találták meg, és kórházba vitték
Kihúzták A hölgyet a horvát parti őrség járőrei találták meg, és kórházba vitték
 ??  ?? Szerencse
Kay Longstaff odahaza stewardess­ként dolgozik, szabadságá­t töltötte a luxushajón
Szerencse Kay Longstaff odahaza stewardess­ként dolgozik, szabadságá­t töltötte a luxushajón
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary