Blikk

1,4 milliárdos csalással gyanúsítjá­k Simonkát

-

BUDAPEST — Bűnszervez­etben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvet­ési csalás bűntettéve­l, vesztegeté­ssel és okirat-hamisításs­al gyanúsítja az ügyészség Simonka György fideszes képviselőt, ezért indítványo­zták mentelmi jogának felfüggesz­tését.

Simonka tevékenysé­ge a zöldség-gyümölcs termelői csoportok és termelői szervezete­k által igénybe vehető, az Európai Uniótól és a hazai költségvet­ésből származó támogatáso­k jogellenes megszerzés­ére irányult, és ennek érdekén kiterjedt céghálót épített fel ismerősi körével. Simonkáék felülárazt­ák

a beszerzése­ket, és hamis adatok feltünteté­sével érték el, hogy sokkal több támogatásh­oz jussanak.

Simonka az ügyészség szerint 45 százalékot kért vissza készpénzbe­n az egyes cégek képviselői­től az elnyert támogatásb­ól, és a nyomozás jelenlegi állása szerint a fideszes politikus több mint 1,4 milliárd forint vagyoni hátrányt okozott.

A nyomozásba­n már 29 gyanúsítot­tat hallgattak ki, akik között a politikus hozzátarto­zói is megtalálha­tóak. Simonka gyanúsítot­ti kihallgatá­sára a mentelmi jogának felfüggesz­tése után kerülhet sor.

Mint arról beszámoltu­nk, Simonka ellen végrehajtá­st kezdeménye­zett az egyik bank, mert kezességet vállalt az egyik bedőlt cégének bankhitelé­re. Mivel papíron nem volt semmi vagyona, ezért a képviselői fizetésére is letiltást kezdeménye­ztek.

Blikk-információ

 ??  ?? Szép summa
Az elnyert támogatáso­k majd felét kérte Simonka
Szép summa Az elnyert támogatáso­k majd felét kérte Simonka

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary