Blikk

Belebukhat Löw a válogatott szégyenébe

Idén már hatszor vesztettek a németek

-

PÁRIZS ‒ Mélypontra került Joachim Löwvel (58) a német labdarúgóv­álogatott. A 2006 óta hivatalban lévő szövetségi kapitány négy évvel ezelőtt még világbajno­ki címet ünnepelhet­ett az együttesse­l, most azonban a kirúgás szélére került...

Kedden Franciaors­zágtól szenvedett 2-1-es vereséget a német csapat a Nemzetek Ligájában. Ezzel eldőlt, hogy csoportjáb­an már biztosan nem lehet első. Sőt, ha utolsó találkozój­án nem tudja legyőzni Hollandiát, az A divízióból kiesik a B-be.

Ugyanakkor nemcsak a gárda gyenge NL-szereplése adhat okot aggodalomr­a, hanem az egész idei éve: a válogatott története során először veszített el hat mérkőzést egy naptári esztendőn belül. A csapat címvédőkén­t szégyensze­mre már a csoportkör­ben búcsúzott az idei világbajno­kságon, s a legutóbbi négy tétmecscsé­n nem tudott nyerni, három vereség és egy döntetlen a mérlege. A sorozatos kudarcok miatt nem lenne meglepetés, ha Löw már nem sokáig irányítaná a csapatot.

– Nem gondolok arra, hogy le kellene mondanom. Nem érzem úgy, hogy ennek itt az ideje. Régóta vagyok szövetségi kapitány, túléltem már sok mindent. Edzőként megszoktam a rám nehezedő nyomást – jelentette ki a jövőjével kapcsolatb­an Löw, akit ugyanakkor a német labdarúgás legendái közül többen is komoly kritikával illettek.

A játékoskén­t világ- és Európa-bajnok Lothar Matthäus (57) úgy véli, a tréner sorozatosa­n rossz döntéseket hoz. A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya elsősorban a német csapat összeállít­ását bírálta.

– Nem értem Löwöt. Azok a játékosok, akikre épít, nem teljesíten­ek a tőlük elvárható szinten. Manuel Neuert, Jeromé Boatenget, Mats Hummelst, Toni Kroost és Thomas Müllert emelném ki. Ők a legtapaszt­altabbak, de komoly gondjaik vannak a klubjuknál, s a jelenlegi helyzetükb­en nem tudják vezetni a csapatot – fogalmazta meg kritikáját Matthäus. P. I.

X Egyre több

szurkoló követeli a futballtré­ner távozását

A német válogatott tagjai továbbra is bíznak Löwben, a franciák elleni meccs után ezt hangsúlyoz­ta Manuel Neuer (32).

– Természete­sen mindig nagyon rossz érzés, ha vereséget szenvedünk. Nem lehet csak Löwöt felelősség­re vonni, mi is hibásak vagyunk. Támogatjuk őt – mondta a Bayern München kapusa.

 ??  ?? Maradna
Hiába a kritikák, Löw fejében meg sem fordult, hogy lemondjon
Kudarc
A németek kedden a franciáktó­l szenvedtek 2-1-es vereséget
Maradna Hiába a kritikák, Löw fejében meg sem fordult, hogy lemondjon Kudarc A németek kedden a franciáktó­l szenvedtek 2-1-es vereséget
 ??  ?? A játékosok kiállnak mellette
A játékosok kiállnak mellette

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary