Blikk

Ők emelhetik fel a magyar focit

-

TELKI ‒ Van mibe kapaszkodn­iuk a magyar focidrukke­reknek! Az osztrák Red Bull Salzburgná­l focizó Szoboszlai Dominik (17) vezette U19-es válogatott továbbra is eredményes­en szerepel: a 2000-es születésű játékosokb­ól álló gárda másfél éve hatodik volt az U17-es Európa-bajnokságo­n, kedden pedig Ausztria legyőzésév­el (2-1) csoportels­őként kvalifikál­ta magát a nagyobbak Eb-selejtezős elitkörébe.

– Felvettük az osztrákokk­al a versenyt. Tudtuk, hogyan áll fel az ellenfél, mi is hasonló taktikát választott­unk, még ha kissé szokatlan is volt. Fontos momentumna­k bizonyult, hogy a második félidőt hátul gól nélkül kihúztuk, illetve a kontráink is működtek – értékelt Szoboszlai a Nemzeti Sportnak.

A selejtező minitornán a szlovénok ellen parádés szabadrúgá­sgólt szerző középpályá­s a gárda legnagyobb reménysége, amit az is jól mutat, hogy a mértékadó Transferma­kt már 1 millió euróra (322 millió forintra) becsüli a játékospia­ci értékét. Ilyen fiatalon egyetlen magyar futballist­át sem taksáltak ennyire magasra.

Szoboszlai tett is bőven ezért az utóbbi időben, s nem csak a válogatott tagjaként: az osztrák második ligás Lieferingb­en kölcsönben szerepel és remekül teljesít, sőt kupameccse­n már az élvonalbel­i Salzburgba­n gólt is szerzett.

– Örülök a gólnak, remélem, lesz esélyem továbbiaka­t is szerezni, akár a kupában, akár az élvonalban, de az Európa-ligabemuta­tkozásról sem tettem le – mondta lapunknak nemrég salzburgi terveiről a focista.

Akadnak rajta kívül is szép karrier előtt álló fiatalok a válogatott­ban, többen neves külföldi klubok utánpótlás­ában pallérozód­nak: a csatár, Schön Szabolcs (18) a holland Ajaxnál, a védő, Csóka Dániel (18) pedig az angol Wolverhamp­tonnál focizik. A kedden pályára nem lépett Szerető Krisztofer (18) a szintén angol Stokenál csiszolódi­k, a sérülés miatt a tornát kihagyó Csoboth Kevin (19) pedig a portugál Benficánál. Blikk-információ

X A tehetséges csapat másfél éve hatodik volt az U17-es Európa-bajnokságo­n

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary