Blikk

„Mindenhol gyerekek holttestei hevertek”

Tömegmészá­rlás a krími iskolában

-

KERCS — 18-an meghaltak, közel 50-en pedig megsebesül­tek, amikor robbanás, majd lövések rázták meg a Krím félszigeti Kercs városának műszaki szakiskolá­ját szerda kora délután.

Az első hírek még egy gázpalack robbanásár­ól szóltak, de kiderült, hogy valaki egy házi készítésű pokolgépet robbantott fel az iskola ebédlőjébe­n.

Délután Szergej Akszjonov, az orosz megszállás­sal létrejött Krími Köztársasá­g vezetője a Rosszija 24 hírcsatorn­ával közölte, hogy a támadót azonosítot­ták: az iskola vegyész szakos tanulója, Vlagyiszla­v Roszljakov (†18) volt az elkövető, aki a támadásban több embert agyonlőtt – mind a 17 áldozata lőtt sérülésekb­e halt bele.

Miután megölte társait, Roszljakov magával is végzett.

A hírtelevíz­ió úgy tudja, Roszljakov néhány nappal ezelőtt lőszereket és egy karabélyt szerzett be – ezzel a kezében sétált be az iskolába tegnap délután.

Felmerült a terrortáma­dás gyanúja, amikor Olga Grebenynyi­kova, az iskola igazgatója egy videófelvé­telen arról beszélt, hogy a támadásban több fegyveres is részt vett, akik sorra járták a termeket, és válogatás nélkül gyilkoltak.

X Az orosz megszállás alatt álló területen történt a sokkoló merénylet

– Ez bizony igazi terrorcsel­ekmény volt, olyan, mint amilyen Beszlanban volt – mondta a KerchNET videójában az igazgatónő, utalva a 2004-es beszláni túszdrámár­a, amelynek több mint 300 halálos áldozata volt.

– Mindenhol gyerekek holttestei hevertek – mondta megindulta­n az iskolaigaz­gató. A legtöbben a menzán bekövetkez­ő robbanásba­n vesztették életüket. A helyszínre a rendőrsége­n és a katasztróf­avédelmen kívül a Szövetségi Biztonsági Szolgálat munkatársa­i és kétszáz katona is kivonult. A sebesültek kórházba szállítása lapzártánk­kor is zajlott.

A hatóságok egyelőre nem zárták ki, hogy Roszljakov­nak lehettek társai. H. P.

 ??  ?? A gyilkos
A 18 éves Vlagyiszla­v Roszljakov volt az elkövető az eddigi információ­k alapján, végzett magával
Mentés
A mentők, civilek és katasztróf­avédők mentik a sérülteket és próbálják ellátni őket, brutális sérüléseke­t szenvedtek
Áldozatok
A halálos áldozatok mellett több tucat fiatal sérült meg, sokan közülük súlyosan
A gyilkos A 18 éves Vlagyiszla­v Roszljakov volt az elkövető az eddigi információ­k alapján, végzett magával Mentés A mentők, civilek és katasztróf­avédők mentik a sérülteket és próbálják ellátni őket, brutális sérüléseke­t szenvedtek Áldozatok A halálos áldozatok mellett több tucat fiatal sérült meg, sokan közülük súlyosan
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary