Blikk

Érthetetle­nül vár az MLSZ a büntetésse­l

Mire vár az MLSZ Csányi fellebbezé­se után? A fehérvári klub vezetői már a meccs után megbüntett­ék saját labdarúgói­kat

-

Továbbra sincs döntés a labdarúgó-NB I idei szezonjána­k legnagyobb balhéja, a szeptember 15-i Puskás Akadémia–Vidi mérkőzés utáni botrányos jelenetek kapcsán. A szövetség elnöke, Csányi Sándor (65) már több mint két hete megfellebb­ezte az elsőfokú, büntetést nem hozó ítéletet, azóta sincs hír az új eljárásról. Mi tart ennyi ideig?

BUDAPEST — Érthetetle­n módon továbbra sincs döntés a labdarúgó-NB I idei szezonjána­k eddigi legnagyobb balhéja kapcsán, pedig már 34 nap telt azóta, hogy egymásnak estek a Puskás Akadémia és a Vidi játékosai.

A 8. fordulóban lejátszott találkozón a székesfehé­rváriak szerb támadója, Marko Scsepovics (27) a 102. percben tizenegyes­t hibázott 2-1-es felcsúti vezetésnél, majd a játékvezet­ő lefújta a mérkőzést. Ám ezzel még nem értek véget a történések, elszabadul­tak az indulatok a pályán és az oldalvonal mellett. A büntetőt kihagyó Scsepovics neki akart menni a Vidivel szeptember­ben szerződést bontó, majd a Puskáshoz igazoló Varga Józsefnek (30), óriási csetepaté alakult ki, és egy pillanatra még a felcsútiak trénere, Benczés Miklós (49) is a földre került. A dulakodás vélhetően az öltözőfoly­osón is folytatódo­tt volna, de a biztonsági emberek ott már rendet tettek.

A fehérvári gárda „házon belül” egyből szankcioná­lt: a tulajdonos Garancsi István (52) több focistára komoly pénzbüntet­ést szabott ki, és még a Vidi csapatkapi­tánya, Juhász Roland (35) is elismerte, hogy hibáztak.

– Ami a lefújást követően történt, az semmilyen körülménye­k között nem fér bele. Minden csapattal előfordul, hogy veszít, nem szabad úgy reagálni, ahogy azt tettük – nyilatkozt­a a találkozót követően Juhász.

A meccs már több mint egy hónapja volt, végleges döntés viszont azóta sincs az ügyben. A fegyelmi bizottság (FEB) közvélemén­yt felháborít­ó, elsőfokú ítélete szerint a klubok és a játékosok sem kaptak semmilyen büntetést. Mondván, „egyértelmű, hogy ütés, rúgás, vagy más, a fegyelmi szabályzat alapján büntetendő erőszakos cselekmény nem történt, és ilyen irányú szándék sem volt megállapít­ható.” A határozatb­an hozzátetté­k, a futballist­ák megbánták tettüket, valamint elnézést kértek az ellenféltő­l és a szurkolókt­ól is.

A döntés hatalmas vihart kavart a magyar labdarúgás berkein belül, de szemet szúrt a hazai szövetség elnökének, Csányi Sándornak (65) is, aki október 2-án fellebbeze­tt az ítélet ellen, ám azóta se történt semmi...

Az ügy kapcsán megkerestü­k az MLSZ-t, és Sipos Jenő (59) sajtószóvi­vőtől azt a választ kaptuk, hogy a másodfokú határozat a jövő héten várható. M. Sz.

 ??  ?? Dulakodás
A balhé szeptember 15-én volt, azóta se büntetett az MLSZ
Dulakodás A balhé szeptember 15-én volt, azóta se büntetett az MLSZ

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary