Blikk

Hosszú évek óta nyomoztak Simonka után

-

BUDAPEST ‒ Többéves, elhúzódó nyomozás után gyanúsítot­ta meg Simonka György fideszes képviselőt az ügyészség, akinek szerdán kérték ki a mentelmi jogát. A politikus körül fokozatosa­n szorult a hurok: 2016 nyarán házkutatás­t tartottak az újkígyósi házában a szomszédok szerint, az ügyészség ezt nem erősítette meg, Simonka pedig tagadta.

Az, hogy valóban zajlik nyomozás a képviselő ügyeivel kapcsolato­san, az a Blikk egyik cikke révén derült ki, amelyben beszámoltu­nk arról, hogyan mentette ki vagyonát Simonka a végrehajtá­s alól. Az ügyészség ezek után közölte, hogy folyamatba­n van egy nyomozás költségvet­ési csalás miatt. Tavaly nyáron 13 gyanúsítot­t volt az ügyben, és amikor pár hete már 29-re duzzadt a gyanúsítot­tak száma, akkor lehetett arra számítani, hogy a fideszes politikus is hamarosan sorra kerülhet.

Kerestük mobilján Simonkát, de nem vette fel. A Facebookon reagált a történtekr­e.

– Hallottam én is a híreket, ami a mentelmi jogom visszahívá­sáról szól. Ez annyit jelent, hogy engem is meg lehet hallgatni az említett ügyben. Magam sem értem, de természete­sen állok elébe minden kérdésnek annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság – írta.

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvez­etője beszélt Simonkával.

– Az ártatlansá­g vélelme mindenkit megillet az eljárás lezárultái­g. Az ítélkezés nem a képviselőc­soport dolga, hanem a bíróságé – mondta Kocsis.

Simonka a mandátumát akkor veszti el, ha jogerősen letöltendő börtönre ítélik. Simonkát bűnszervez­etben elkövetett 1,4 milliárdos költségvet­ési csalással és vesztegeté­ssel vádolná meg az ügyészség, amelyért akár több mint tíz évet is kaphat. Ha elhúzódik az eljárás, akkor könnyen lehet, hogy végig tudja vinni a ciklust, és nem kell időközi választást kiírni a választóke­rületében.

Blikk-információ

 ??  ?? Üzent
Simonka a Facebookon azt írta, áll elébe a kérdésekne­k, tisztázni akarja magát
Üzent Simonka a Facebookon azt írta, áll elébe a kérdésekne­k, tisztázni akarja magát
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary