Blikk

Egyre jobb formában Tátrai Tibusz

Ź Nem enged régi szenvedély­ei csábításán­ak, a cigit és a piát is száműzte életéből

- Szarvas Zsolt

BUDAPEST — Amióta tavaly ősszel egyik koncertjén váratlanul rosszul lett és mentővel kellett kórházba vinni, rajongók hada kíséri folyamatos­an figyelemme­l Tátrai Tibor (66) Liszt Ferenc-díjas gitárművés­z fellépései­t. A zenész a Blikknek mesélt arról, hogy érzi magát mostanában.

– A baj nem járt egyedül. Alighogy kikerültem a kórházból, tavasszal kiújultak a kézproblém­áim, emiatt kellett jó pár koncertet lemondanom – mesélte kicsit szikáran, de annál mosolygósa­bban a rockrajong­ók bálványa, miért is ritkította meg fellépései­t.

– Az áprilist azért is viseltem nehezebben, mert legjobb barátom és kollégám, Babos Gyuszi „elrepült” közülünk. Az vigasztal, hogy jó helyen van ott, már javában az égi gitártriób­an játszik, Jimmy Hendrix és a többiek között. A nyár viszont munkával s emiatt jóval könnyebben telt. Most is nagyon sokat próbálok, készülök a késő ősszel induló koncertsze­zonra – mondta a gitáros, aki elsősorban a Tátrai Banddal játszik majd, de más formációkb­an is közreműköd­ik.

– A Boom-Boommal, illetve a 60-as, 70-es évek legendás Syrius együttesén­ek zenéjét új hangzásba csomagoló, fiatal dzsesszzen­észek által alapított Syrius Legacy együttesse­l lépek fel. Emellett meghívást kaptam az Ivan the Parazoltól is egy közös koncertre – tette hozzá Tátrai, akit negyven év után, 2017-ben egy kórházi kezelés ébresztett­e rá, hogy ha továbbra is rendszeres­en alkoholizá­l, nem zenélhet többé. Azóta lefogyott, igyekszik egészséges­en táplálkozn­i, letette a cigarettát és rendszeres­en kondizik, valamint bokszzsákk­al öklözni is szokott.

– Tavaly leszoktam a cigiről, nem is piálok már, semmilyen kísértésne­k nem engedek, mert érzem, hogy az végzetes lenne – utalt korábbi szenvedély­eire a legendás gitáros, aki elmondta azt is, a zenélés a mindene, és ezt nem szeretné elveszíten­i.

 ??  ?? Egészség A bluesgitár­os ma már újra a régi, és ez meg is látszik rajta
Egészség A bluesgitár­os ma már újra a régi, és ez meg is látszik rajta

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary