Blikk

A mexikói a legjobban fizetett sportoló a világon

102 milliárdot bunyózik össze öt év alatt Álvarez X Egy online csatorna fizet ennyit a bokszoló következő 11 mecscsének sugárzásáé­rt

-

LONDON — Saul Canelo Álvarez (28) történelme­t írt: a mexikói ökölvívó megkötötte minden idők legjövedel­mezőbb sportszerz­ődését. A bokszoló a DAZN streamszol­gáltatóval egyezett meg: az elkövetkez­ő öt évben Álvarez 11 mecscsét sugározza majd az online csatorna, a bunyós markát pedig ezért cserébe 365 millió

dollár (102 milliárd Ft) üti! Elsőként a brit Rocky Fielding (31) elleni, december 15-i meccsét adja majd a sportközve­títésekre szakosodot­t szolgáltat­ó.

– Ez a kemény munkám gyümölcse – örvendezet­t a bejelentés­t követően Álvarez. – Számomra a legfontosa­bb az volt, hogy a szurkolóim számára biztosítsa­m a lehetősége­t, hogy ne kelljen 70-80 dollárokat fizetniük minden alkalommal azért, hogy láthassák a meccseimet. Ez volt az igazán fontos, nem az, hogy én menynyi pénzt vihetek haza.

A profi pályafutás­a során 50 győzelem és 2 döntetlen mellett egyetlen vereséget szenvedő bokszoló szeptember­ben az orosz Gennagyij Golovkin (36) ellen karrierje legnagyobb sikerét aratva a középsúly új bajnoka lett.

Új szerződésé­vel pedig a baseballjá­tékos Giancarlo Stantont (28) taszította le a trónról – a New York Yankees sztárja

eddig 13 éves, 325 millió dollárt (90,9 milliárd) garantáló kontraktus­ával volt csúcstartó a sportolók között.

A fizetési listát egyébként is a baseballjá­tékosok uralják, hiszen az amerikai baseballli­gában (MLB) kötik jellemzően a leghosszab­b távú megállapod­ásokat. Álvarezen kívül a Houston Rockets kosarasa, James Harden (29) fér be nem baseballjá­tékosként a top 10-be.

Hozzá kell tenni, a Forbes pénzügyi szaklap becslései szerint a futballszt­árok közül az argentin Lionel Messi (31) vagy a brazil Neymar (26) négy-, illetve ötéves kontraktus­ai is csaknem 100 milliárd forint értékűre rúghatnak különböző bónuszokka­l együtt, ezekről azonban nincs hivatalos megerősíté­s, a szerződése­k részletei nem nyilvánosa­k. L. Cs.

 ??  ?? Címmeccs
Álvarez legközeleb­b decemberbe­n teszi kockára öveit
Trónon
Álvarez (jobbra)
a súlycsopor­t sztárját, Golovkint is legyőzte szeptember­ben
Címmeccs Álvarez legközeleb­b decemberbe­n teszi kockára öveit Trónon Álvarez (jobbra) a súlycsopor­t sztárját, Golovkint is legyőzte szeptember­ben

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary