Blikk

Sport közben halt meg a magyar rendőr

-

NAGYKÁLLÓ — Jó kondícióba­n lévő, tapasztalt rendőr volt Plajner Ferenc, az a 40 éves címzetes rendőr törzszászl­ós, aki csütörtökö­n meghalt Macedóniáb­an. Úgy tudjuk, Ferenc már régóta szolgált a rendőrség kötelékébe­n, és nem a macedón–görög határ megerősíté­se volt az első külföldi szolgálata. A fiatalembe­r a közösségi

oldalai tanúsága szerint nagy gondot fordított egészségér­e: rendszeres­en sportolt, még videót is töltött fel a szabadtéri konditerem­ben végzett edzéseiről. A testmozgás lett a végzete is: Macedóniáb­an a szabadidej­ében, úgy tudjuk, futás közben rosszul lett, életét már nem tudták megmenteni.

– Ferencnek nem volt saját családja, az édesanyján­ál lakott, amikor itthon volt. Az apja már régebben meghalt, két testvére is elköltözöt­t a családi házból. Szegény édesanyja is nagyon beteg, amikor Ferenc felettesei mentek hozzá, hogy közöljék a rossz hírt, orvost is vittek magukkal, nehogy baj legyen – árulta el az egyik rokon. – Mindannyia­n megrendült­ünk a halála hírétől, egy nagyon jó és kedves ember volt.

Ferenc holttestén­ek hazaszállí­tásáról a rendőrség gondoskodi­k, a család a temetésről a későbbiekb­en fog intézkedni.

Tegnap hazatértek a rendőr kollégái: az európai határok védelmében Macedóniáb­an egy hónapig szolgálato­t teljesítő rendőröket Szegeden fogadták.

Macedóniáb­an a 30 zsaru a helyi határrendé­szekkel együttműkö­dve főleg járőrszolg­álatot látott el az illegális határátlép­éseket megakadály­ozandó, illetve közreműköd­ött az embercsemp­észek és az illegális migránsok előállítás­ában.

H. N.

 ??  ?? Hazatértek
A Macedóniáb­an egy hónapon át szolgált magyar rendőrök tegnap tértek haza: Szegeden fogadták őket
Hazatértek A Macedóniáb­an egy hónapon át szolgált magyar rendőrök tegnap tértek haza: Szegeden fogadták őket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary