Blikk

Megműtik a soroksári futó nő feltételez­ett gyilkosát

R. Szilveszte­rnek pajzsmirig­ygondja van

-

BUDAPEST — Jövő héten elszállítj­ák a tököli rabkórházb­ól, és egy másik klinikán megoperálj­ák a soroksári kocogó nő megöléséve­l gyanúsítot­t R. Szilveszte­rt (40) – tudta meg a Blikk. A férfinak olyan súlyos pajzsmirig­yproblémái vannak, amit csak műtéti úton lehet orvosolni. Szilveszte­r ez idág erős gyógyszere­ket kapott, ezekkel tartották kordában a baját. Nemrég mintát is vettek tőle az orvosok, a szövettani eredmények­re azonban még várni kell. Mivel azonban a férfi állapota rohamosan romlik, a doktorok szerint már nem várhatnak tovább a nagyműtéti beavatkozá­ssal.

– Védencem már várja, hogy elvégezzék rajta az operációt, hiszen reményei szerint utána lényegesen jobban lesz – mondta el a Blikknek dr. Lichy József ügyvéd. – A betegsége miatt mostanra hatalmasra duzzadt a nyaka, emiatt már a nyelés is nehezen megy neki. Igen rossz állapotban van: szinte egész nap alszik, gyakorlati­lag jó, ha egy-két órát ébren tölt. Nemrégiben kapott egy televíziót, így azt nézi, ha épp

X A férfi nemrég televíziót kapott. Legszívese­bben krimit és híradót néz

nem alszik. Elmondása szerint leginkább krimik, illetve a róla szóló híradások érdeklik.

A Blikk úgy tudja: a brutális bűncselekm­énnyel gyanúsítot­t férfit senki nem látogatja a börtönben, sőt levelet vagy csomagot sem kap. Vagyis egyetlen ember sincs a szabad világban, aki kíváncsi lenne rá. Édesanyja és nevelőapja régen meghalt, apja pedig egyéves korában látta utoljára. 2013-as börtönbe kerülése előtt már jó ideje hajléktala­nként élt: amolyan városi remeteként egyedül csövezett általa feltört garázsokba­n és nyaralókba­n. Lebukásáho­z is ez vezetett, tetten érték ugyanis, amint bemászott egy hétvégi házba Siófokon. Visszaesők­ént nyolc évet kapott.

Börtönbe vonulása előtt egy hónappal ölték meg brutális kegyetlens­éggel Gyurik Krisztinát (†36). Mint megírtuk, a családanyá­t kocogás közben ragadta el támadója a Soroksár és Pesterzséb­et közötti bicikliúto­n. Az életéért küzdő asszonyt támadója egy erdős részre vonszolta, súlyosan bántalmazt­a, majd egy kötéllel megfojtott­a.

Gyurik Krisztina gyilkosát öt évig hiába kereste a rendőrség: több százmillió forintot költöttek a brutális bűntény felderítés­ére. Áttörés idén szeptember­ben történt, amikor a laboratóri­umi vizsgálato­k egyezést mutattak a holttesten talált anyagmarad­ványok és az évek óta a rácsok mögött élő R. Szilveszte­r DNS-mintája között.

A férfi tagadja, hogy ő követte el a bűncselekm­ényt.

L. E.

 ??  ?? Börtönben
R. Szilveszte­rt (40) egy hónappal a futó nő megölése után kapták el betörésért
Börtönben R. Szilveszte­rt (40) egy hónappal a futó nő megölése után kapták el betörésért
 ??  ?? Áldozat
Gyurik Krisztináv­al (†36) öt
éve végzett gyilkosa
Áldozat Gyurik Krisztináv­al (†36) öt éve végzett gyilkosa
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary