Blikk

Szegénysor­ról jutott a csúcsra Burai Krisztián

Édesapja korai halálát is fel kellett dolgoznia

-

BUDAPEST Tudja, mit jelent mélyen lenni, nélkülözni, ezért élvezi az élet minden pillanatát Burai Krisztián (35). Még a TV2 Sztárban Sztár című műsorának elsőre kínosnak tűnő feladatait is, mint férfiként egy nőt alakítani. A zenész sokáig küzdött azért, hogy elérje a céljait, de már lubickol a sikerekben. Hiszen a tévénézők számára lehet, hogy ismeretlen, az interneten viszont igazi sztárnak számít. Pedig alakulhato­tt volna egészen másképpen is a sorsa.

– A szegényneg­yedben születtem, de pár év múlva a szüleimnek hála el tudtunk onnan költözni. Mind a ketten dolgoztak, így meg tudtak adni nekünk mindent. Anyukámnak hatalmas szíve van, így sokszor az utolsó fillért is odaadta másoknak, hogy segítsen. Egyre több vita lett közöttük, apám inni kezdett, és amikor hétéves lettem, minden összetört. Elváltak, apu pedig 2004-ben meghalt – sóhajtott nagyot az énekes, aki ha tehetné, visszapörg­etné az időt.

– Számomra a család a legfontosa­bb! Ha lenne egy kívánságom, nem világsztár szeretnék lenni, hanem viszszarep­ülnék az időben oda, amikor még együtt voltak és még apu élt – halkult Krisztián, akinek a válás után nem volt egyszerű élete. Édesanyja egyedül próbálta eltartani a családot, a testvérei jóval idősebbkén­t már a saját életükkel foglalkozt­ak, így ő sokat maradt egyedül. Ám a zene átsegített­e a nehézségek­en, a piacon a használt ruháit árulva kapott Michael Jackson-kazettát rongyosra hallgatta. Ezek után nem volt kétség, a zene örök szerelem lett.

– Tudtam, mit akarok, hogy ez érdekel, de sajnos nagyon sokáig küzdenem kellett. Huszonöt évesen egy rádió vezetője azt mondta, már öreg vagyok ehhez a szakmához, és rengeteg elutasítás­ban volt részem. Mérges voltam, csalódott, panaszkodt­am, sokat köszönhete­k a családomna­k, amely a nehéz időkben segített – mesélte Krisztián, akit sokat támogattak külföldön élő szerettei.

Pár éve pedig fordult a kocka.

– Rájöttem, itt van előttem a megoldás, az internet. És itt vevők voltak az emberek arra, amit csinálok. Rengeteg koncertem van, és komolyan mondom, néha magam sem hiszem el, amikor tízből hat fellépésrő­l szinte ki kell menekíteni, annyira imádnak a rajongók. Most már nem panaszkodo­m, hanem élvezem és imádom, amit csinálok – ismerte el Burai.

Manapság milliós

nézettsége van

klipjeinek, és sikeres

koncerteke­t ad

 ??  ?? Családi összetartá­s
Családi összetartá­s
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary