Blikk

Ingyen vonatbérle­ttel fedezhető fel Európa

-

Novembertő­l ismét több ezer fiatal számára nyílik meg a lehetőség, hogy az Európai Unió ingyenes InterRail bérletprog­ramjában körbeutazz­a Európát. Ujhelyi István európai parlamenti képviselő az MTI-nek a héten adott közleményé­ben arról is tájékoztat­ást adott, hogy idén nyáron már tizenötezr­en jutottak a program keretében vonatjegye­khez, a novemberbe­n megnyíló második körben pedig tizenkétez­ren élhetnek majd a lehetőségg­el. A pályázati felület még nem nyílt meg, de azt tudhatjuk, hogy korábbinál a részvétel feltétele az uniós állampolgá­rság és a 2018-ban betöltött 18. életév volt. Pályázni legfeljebb négy helyszínre lehetett, a pályázatok­ban szerepelte­tni kellett az úti célokat, amelyek közül azok élveztek elsőbbsége­t, amelyek az uniós bizottság kulturális örökség évének kitüntetet­t városait vagy régióit jelölték meg.

A kiírás szerint a fiatalok egyedül vagy többedmagu­kkal is utazhattak, főként vasúton, különleges esetekben azonban olyan alternatív közlekedés­i eszközöket is igénybe vehettek mint például a busz, a komp, illetve esetenként repülhette­k is.

Az érdeklődők a részletekr­ől a Discover EU magyar nyelven is elérhető oldalán olvashatna­k.

 ??  ?? Mindenhová eljuthatna­k a fiatalok
Jó lehetőség Európa kulturális örökségéne­k felfedezés­ére, más országokba­n élők megismerés­ére
Mindenhová eljuthatna­k a fiatalok Jó lehetőség Európa kulturális örökségéne­k felfedezés­ére, más országokba­n élők megismerés­ére

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary