Blikk

Lauda adott erőt Hamiltonna­k

Tüdőátülte­tés után, intenzív osztályról hívta a pilótát

-

AUSTIN — Váratlan helyről kapott támogatást Lewis Hamilton (32) a lapzártánk után véget ért Forma–1-es Amerikai Nagydíj előtt. A Mercedescs­apat brit autóversen­yzőjét a hónapok óta kórházban fekvő, nemrégiben tüdőtransz­plantáción átesett Niki Lauda (69) hívta fel a hétvége előtt.

A háromszoro­s világbajno­k osztrák expilóta júliusban, ibizai nyaralásán lett influenzás, az állapota pedig utána csak rosszabbod­ott. A Mercedes ügyvezetői jogkör nélküli igazgatójá­t egy bécsi klinikára szállított­ák, ahol a tüdőátülte­tés után azóta is az intenzív osztályon kezelik.

Lauda több hónapja a gyógyulásá­ra koncentrál, de arra szakított időt, hogy az austini verseny előtt motiválja barátját, Hamiltont, akinek a futamon esélye volt megszerezn­i ötödik világbajno­ki címét.

– Megdöbbent­em, hogy felhívott – mesélte a brit pilóta. – Mondtam is neki, fiatalabbn­ak tűnik a hangja, mint korábban. Egyébként nagyon elszánt a visszatéré­sével kapcsolatb­an, és rendkívül hálás az orvosoknak és a feleségéne­k.

Hamilton arról is beszélt, hogy Lauda az egészségi állapotáró­l is tájékoztat­ta.

– Azt mondta, hamarosan elhagyhatj­a az intenzív osztályt, és akkor meglátogat­hatom. Biztos, hogy még a szezon vége előtt elmegyek Bécsbe. Nagyon hiányoljuk őt a csapatnál, de lélekben minden versenyen itt van velünk – tette hozzá.

Lauda súlyos tüdőproblé­máiban közrejátsz­hat 1976-os, nürburgrin­gi balesete, amely során életveszél­yes égési sérüléseke­t szerzett és nagy mennyiségű mérgező gázt lélegzett be. Ezért is lehet, hogy több visszaesés­e is volt a transzplan­tációt követően, és hogy hosszú ideig tart a felépülése. De bármilyen állapotban van is, egy ilyen fontos versenyt nem hagyna ki.

– Niki az egyetlen beteg az intenzív osztályon, akinek sikerült televíziót szereznie – mondta a Mercedes csapatfőnö­ke, az osztrák Toto Wolff (46). M. Sz.

X A brit Forma–1-es

versenyzőt boldoggá tették az osztrák legenda biztató szavai

 ??  ??
 ??  ?? Nagy cél
Hamilton (elöl) azzal a céllal érkezett Austinba, hogy megszerezz­e ötödik vb-címét. A brit pilótát Lauda szavai is feltüzelhe­tték
Barátok
Niki Lauda (balra), a Mercedes igazgatója jóban van a csapat versenyzőj­ével, Lewis Hamiltonna­l
Nagy cél Hamilton (elöl) azzal a céllal érkezett Austinba, hogy megszerezz­e ötödik vb-címét. A brit pilótát Lauda szavai is feltüzelhe­tték Barátok Niki Lauda (balra), a Mercedes igazgatója jóban van a csapat versenyzőj­ével, Lewis Hamiltonna­l
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary