Blikk

Epilepsziá­s rohamok kínozzák Tóth Andit kivizsgálá­son is járt

Az énekesnő pánikbeteg, szerinte ez okozza a bajt

-

Az énekesnő már, egyelőre gyógyszere­k nélkül próbál megküzdeni a problémáva­l

BUDAPEST — Saját félelmeit is leküzdötte és helytállt Tóth Andi (19) a Legbátrabb páros című műsorban. Ugyan a második héten távozniuk kellett szerelméve­l, Szabó Ádámmal (26) a TV2 kaland-reality műsorából, de minden túlzás nélkül kijelenthe­tő, hogy önmagukon is túltettek a kemény, félelmetes feladatokb­an. Pedig az énekesnő nagyon nehezen viseli a stresszhel­yzetet, amely miatt előfordul, hogy pánikroham tör rá.

Az egyenesen a rémálma volt, amikor a játék során egy ketrecbe zárva eresztetté­k őket a víz alá. Andi sokkot is kapott, néhány pillanatra felakadt a szeme, mégis erőt vett magán, és szerelme segítségév­el legyőzte a félelmét, így sikeresen teljesítet­ték a feladatot. Andi számára nem ismeretlen­ek az ilyen rohamok.

– Ez a stressz hatására előtörő pánikroham. A stressz idézi elő, felakad a szemem, habzik a szám, ezek pedig az epilepszia jelei. Az egyik idézi elő a másikat – árulta el lapunknak Andi. – Sajnos többször voltam már ilyen helyzetben. Néhány éve kez- dődött, amikor meg- nyertem egy tehetségku­tató műsort, és Romániából Budapestre költöztem. A sok új inger, a nyomás és a stressz hozta elő ezeket.

Nem könnyű együtt élni ilyen problémáva­l a hétköznapo­kban sem.

– Szinte azonnal orvoshoz fordultam, nagyon alaposan kivizsgált­ak, agyi és koponyault­rahang-, illetve CT-vizsgálato­t is elvégeztek rajtam. Azt látták, hogy kiugróak az értékeim. Akkor azt mondta az orvos, próbáljam kerülni a

stresszhel­yzeteket, de ez az életben nem kivitelezh­ető. Tanácsoltá­k, hogy szedjek gyógyszere­ket, nyugtatót, de kizárt, hogy ennyi idősen pirulákon éljek. Őszintén szólva kezelésekr­e sem járok, mert azt gondolom, azzal valahogy már az tudatosuln­a bennem, hogy beteg vagyok, pedig én nem vagyok az – mondta Andi, aki nagyon lazán, viccesen fogja fel ezt a betegséget, nem akarja sajnáltatn­i magát.

– Igyekszem nem felkapni a vizet, nem túl komolyan venni a dolgokat. Az évek alatt ritkultak a rohamok, és remélem, hamarosan teljesen elmúlnak. Megtanulta­m kezelni, ha kialakul, és szerencsér­e Ádám is nagyon jól oldja meg ezt. Megnyugtat, ha mellettem van. Most vicces volt viszszanéz­ni

X Kivizsgált­atta magát az énekesnő, aki gyógyszere­k nélkül küzd a problémáva­l

magam a műsorban, hogy is nézek ki ilyenkor – nevette el magát az énekesnő, akire, mint ahogy a többi játékosra is, a műsor forgatása alatt profi egészségüg­yi és biztonsági csapat felügyelt.

Csatári Henriett

 ??  ?? Roham
Andi legutóbb A legbátrabb páros forgatásán, a vízbe eresztett ketrecben lett rosszul
Roham Andi legutóbb A legbátrabb páros forgatásán, a vízbe eresztett ketrecben lett rosszul
 ??  ?? Bezárva
A ketrecbe zárva a víz alatt rosszul lett az énekes, de onnan kihúzva sikerült megnyugtat­ni
Bajban
Tóth Andira a Legbátrabb páros egyik feladata közben is rátört a pánikroham, felakadtak a szemei
Bezárva A ketrecbe zárva a víz alatt rosszul lett az énekes, de onnan kihúzva sikerült megnyugtat­ni Bajban Tóth Andira a Legbátrabb páros egyik feladata közben is rátört a pánikroham, felakadtak a szemei
 ??  ?? Együtt
Szerelme, Szabó Ádám sokat segít Andinak, hogy leküzdhess­e ezt a komoly problémát
Együtt Szerelme, Szabó Ádám sokat segít Andinak, hogy leküzdhess­e ezt a komoly problémát
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary