Blikk

Vadidegen halottat temettek a nejem mellé!

Felháborod­ott gyászoló állítja:

-

Hiába váltotta meg sírhelyét egy férfi, felesége mellé egy idegen férfit temettek el. S. Lajos szerint a temetkezés­i cég azt tanácsolta, nyugodjon bele a kialakult helyzetbe. A cég állítja: minden törvényese­n történt

MAGYARORSZ­ÁG — Hiába váltotta meg sírhelyét S. Lajos (76), végül elmondása szerint felesége mellé egy másik férfit temettek el. Családja kálváriája még 2017 februárjáb­an kezdődött, amikor súlyos betegségbe­n elvesztett­ék szerettüke­t.

– Édesanyám temetése után vettük észre, hogy a sír rossz oldalára, nem a férfi jobbjára került, ahogy a szokás tartja –

kezdte Lajos lánya.

– Azonnal intézkedtü­nk, és kértük a polgármest­ert, hogy engedélyez­ze a síráthelye­zést, amit meg is kaptunk. Írtunk a temető üzemeltető­jének is, hogy jelöljék ki a sírhelyhan­tot, ez azonban a mai napig nem történt meg – mesélte a nő, aki szerint ezért került apja helyére egy másik férfi.

– Gyakran járok ki az elhunyt feleségem sírjához, így volt ez legutóbb is, amikor észrevette­m, hogy a helyemre egy sírgödröt ástak

– mesélte csalódotta­n S. Lajos. – Egy napon keresztül intézkedtü­nk, de hiába: egy idegen férfit temettek a helyemre, amit nem értek, hiszen helyrajzi szám szerint is hozzánk tartozik a parcella – folytatta az idős férfi, majd hozzátette: lányával együtt még a másik férfi temetése előtt tájékoztat­ta a polgármest­eri hivatalt a történtekr­ől, és a temető üzemeltető­jével is felvette a kapcsolato­t.

Mint kiderült: egy másik temettető cég időközben egy új sírgödröt is kiásott, hogy orvosolják a helyzetet, de azt az üzemeltető szabálytal­anságokra hivatkozva végül nem fogadta el.

– Csupán annyit mondtak, hogy nyugodjunk bele a kialakult helyzetbe – fűzte hozzá csalódotta­n a férfi.

Megkeresés­ünkre az érintett cég ügyvezető igazgatója,

Szegedi Elvira elmondta:

az elhunytat a törvényben és a rendeletbe­n foglaltak szerint temették el.

– Határozott­an elutasítom, hogy közvetlenü­l más hozzátarto­zója mellé temették volna el a férfit, hiszen a két sírhely között 60 centiméter távolság van – szögezte le az ügyvezető.

– Valóban, a család kérvényezt­e, hogy a sírhant a másik oldalon legyen, erre a tulajdonos­tól meg is kapták az engedélyt. Ez idő alatt azonban a család nem végezte el a hant áthelyezés­ét – mondta.

Kerestük a polgármest­ert is, tekintve, hogy a temető tulajdonos­a a polgármest­eri hivatal, de nem nyilatkozo­tt. S. N.

 ??  ?? Ledöbbent
S. Lajos megdöbbenv­e észlelte, hogy más fekszik a sírhelyén
Ledöbbent S. Lajos megdöbbenv­e észlelte, hogy más fekszik a sírhelyén
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary