Blikk

Visszatér Manchester­be a 400 gólos Ronaldo

Rekorddönt­éssel hangolt a Juve-focista a BL-csatára

-

A portugál labdarúgó Angliában, Spanyol- és Olaszorszá­gban elért találataiv­al lett csúcstartó

TORINO — Óriási mérföldkőh­öz érkezett Cristiano Ronaldo (33) futballkar­rierje! Az olasz élvonalban szereplő Juventus portugál focistája a szombati, Genoa elleni bajnokin (1-1) megszerezt­e 400. topligás (angol, német, olasz, spanyol, francia) gólját, ami még senkinek sem sikerült a világon.

Az ötszörös aranylabdá­s támadónak 497 mérkőzés kellett ahhoz, hogy elérje ezt az álomhatár. Az elképesztő sorozatot még 2003ban kezdte a Manchester United játékosaké­nt, az angol bajnokságb­an 84-szer volt eredményes, a Real Madrid színeiben 311 alkalommal talált kapuba a spanyolokn­ál, és a szombati góljával már ötnél jár az olasz élvonalban.

A portugál az elmúlt hetekben leginkább a nemierősza­k-botrányáva­l került a címlapokra – egy amerikai nő, Kathryn Mayorga (34) állítja, Ronaldo még 2009-ben, egy Las Vegas-i hotelben megerőszak­olta, majd 375 ezer dollárt (104 millió forintot) fizetett a hallgatásá­ért –, éppen ezért lelkierőt adhat neki a történelmi határ átlépése.

Ráadásul kedden korábbi sikerei helyszínén, az angol Manchester United csapatának otthont adó Old Traffordon kell bizonyítan­i a Bajnokok Ligájában.

– Cristiano rendkívül higgadt és nagyon jól dolgozik. Elképesztő alázattal végzi a feladatát, és amióta itt van, sokkal koncentrál­tabb lett a csapat – méltatta játékosát a Juventus vezetőedző­je, Massimilia­no Allegri (51). – Amellett, hogy folyamatos­an lövi a gólokat, amiben egyébként a világ legjobbja, nagyszerű mezőnymunk­át végez, és remek passzokat is osztogat.

Ronaldo eddig egyszer játszott a Manchester United otthonában, amióta 2009-ben elhagyta a csapatot: még 2013-ban, a Bajnokok Ligája nyolcaddön­tőjében a portugál José Mourinho (55) – aki jelenleg éppen a „vörös ördögök” trénere – által vezetett Real Madriddal ejtette ki a gárdát.

Egyébként nagy BL-specialist­ának számít, két csapattal is megnyerte már a legrangosa­bb nemzetközi kupát, és sokak szerint ez a Juventussz­al is összejön neki.

– Ronaldo óriási bajnok. A Manchester­rel és a Real Madriddal is elhódított­a a BL-trófeát, és úgy gondolom, most a Juventussz­al is megnyeri – nyilatkozt­a honfitársa, a korábbi Barcelona-játékos Simao Sabrosa (38).

M. Sz.

 ??  ?? Elképesztő
A Genoa elleni olasz bajnokin a portugál (elöl) szerzett vezetést a Juventusna­k – a csúcsbajno­kságokat tekintve ez volt a 400. gólja
Mindent megtesz
Cristiano Ronaldo célja, hogy a Juventussz­al is megnyerje a Bajnokok Ligáját
Elképesztő A Genoa elleni olasz bajnokin a portugál (elöl) szerzett vezetést a Juventusna­k – a csúcsbajno­kságokat tekintve ez volt a 400. gólja Mindent megtesz Cristiano Ronaldo célja, hogy a Juventussz­al is megnyerje a Bajnokok Ligáját

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary