Raliautóval száguldott Rossi

Imádja a sebességet a magyar fociválogatott kapitánya

BLIKK - - Sport -

SÁTORALJAÚJHELY — Emlékezetes élményben volt része pénteken Marco Rossinak (54): a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya Sátoraljaújhelyen, a zempléni hegyek közt első kézből tapasztalhatta meg, milyen érzés egy raliautóban száguldani. A korábbi Honvédtréner a Nyíregyháza Ralira készülő Vincze Ferenc (26) versenyző mellé ülhetett be néhány tesztkör erejéig egy Skoda Fabia RS raliautóba.

Az olasz szakember mosolyogva osztotta meg tapasztalatait a Blikk-kel.

– Igazán kellemes élmény volt. Nem teljesen új, hiszen a Hungaroringon Forma–1-es autóban is ülhettem már, mindkettő nagyon izgalmas. Más azért ez, itt persze kicsit szűkebb a pálya, a szenzációs érzés pedig az, amikor egy-egy pillanat erejéig elhagyod az utat. Ferenc igazán profi volt, magabiztos, így aztán egy pillanatig sem féltem – árulta el a tréner, aki elmondása szerint nagyon élvezi a száguldást, a sebességet, így az autósportok sem állnak távol tőle.

– Nagyszerű, izgalmas, amikor az ember érzi, ahogy emelkedik az adrenalinszintje. Persze nem annyira tartós ez az állapot, mint amikor a kispadon ülök – tréfálkozott a szövetségi kapitány.

A Honvédot 2017-ben bajnoki címig vezető Rossi számára persze családos emberként elsődleges szempont a biztonság, amikor ő ül a volán mögé.

– Szeretek vezetni, ha a családommal vagyok, mindig enyém a kormány. De ötvenen túl már, amikor a szeretteimmel utazok, akkor óvatosan, lassan vezetek, és odafigyelek arra, hogy minden szabályt betartsak – magyarázta. – Korábban volt egyébként egy ehhez hasonló autóm, egy gyönyörű és gyors Lancia Delta Martini, de sajnos el kellett adnom.

Rossira az elkövetkező másfél héten is komoly izgalmak várnak, hiszen a válogatott befejezi szereplését a Nemzetek Ligája csoportkörében: november 15-én Észtországot, 18-án pedig a finneket fogadja a csapat. Előbbi meccsen ugyanakkor nem ülhet a kispadon a kapitány, az Európai Labdarúgószövetség fegyelmi bizottsága ugyanis egy mérkőzésre eltiltotta a görögök elleni találkozón mutatott sportszerűtlen viselkedése miatt.

L. Cs. Nézze meg a helyszínen, hogy mire megy a csapat a november 15-i Észtország, valamint a november 18-i Finnország elleni hazai mérkőzésen. Mindkét találkozóra három, páros belépőt sorsolunk ki – először az észt meccsre. Nincs más feladata, mint helyesen válaszolni a Blikk kérdésére, s a megfelelő válasz betűjelét november 10-én éjfélig, névvel és lakcímmel együtt elküldeni a jatek@blikk.hu e-mail-címre.

X A közutakon

biztonságosan

és szabályosan

vezet a tréner

Úton Rossi kapitány és a pilóta egy Skoda Fabia raliautóval ment a zempléni utakon

Kipróbálta Rossi korábban a Hungaroringen is száguldott már, de a ralizást is nagyon élvezte Tesztvezetés A kapitány a raliversenyző Vincze Ferenc mellé ült be néhány próbakörre

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary

© PressReader. All rights reserved.