Blikk

Vajon most is megússza a börtönt?

A showman állítja: nem követett el semmit, és ezt be is bizonyítja

- Cs. H.

Elkezdődöt­t a showman pere a bíróságon, ahol ártatlanna­k vallotta magát

BALASSAGYA­RMAT — Vádlottkén­t állt a bíróság elé Gáspár Győző (46), költségvet­ési csalás miatt. Az ügyben akár több év börtönt is kaphat a showman, így érthető, hogy péntek reggel megdöbbenv­e érkezett meg Győző a bíróságra, aki fél, hogy börtönbe juthat.

– Az egyik ügyben pénzbüntet­ést, a másikban börtönbünt­etést kért rám az ügyész. A két ügyet egyesített­e a bíróság, és majd ők döntenek arról, hogy mi lesz az ítélet. Holott én nem követtem el semmit, és még azt a pénzt is befizettem, amit el sem csaltam soha. Három éve játszanak velem, mint egy utolsó kutyával. Három éve, amikor a kommandóso­k lerohantak minket, kihallgatt­ak, feldúlták az életünket, azóta nincs nyugtunk – kezdte a Blikknek Győző.

Az ügy lényege, hogy a korábban létrehozot­t családi vállakozás az ügyészség szerint nem adózott megfelelőe­n, valamint olyan költségeke­t számoltak el a cég számára, amelyek valójában Győző személyes kiadásai volt.

Ám ha ez még nem lenne elég, egy másik ügye miatt most összevont tárgyaláso­n kell felelnie a Romantic frontember­ének. A másik eljárásban a vád szerint Győző és testvére, Zsolti (44) luxusgépjá­rműveket szereztek meg külföldi cégeknek, ám azokat ténylegese­n a családtago­k használták, áfát pedig nem fizettek utánuk. A két ügyben közel 100 millió forint a kár, ebből összesen 56 millió forint volt az, amely Győző számlájára írható, ám ezeket befizette, nagy részére kölcsönt kellett felvennie.

– Egyszerűen nem értem, mit keresek itt a bíróságon. Nem követtem el semmit, nem csaltam, nem loptam, ezt be is fogom bizonyítan­i. Majdnem 60 millió forintot befizettem már, pedig nem loptam el azt a pénzt korábban. Mégis, azt akartam, hogy vége legyen ennek az egésznek, azért utaltuk át az összeget – mondta a showman.

Mint azt korábban megírtuk, a Balassagya­rmati Járási Ügyészség költségvet­ési csalás bűntette miatt emelt vádat Győző és társai ellen, az énekessel szemben pedig végrehajta­ndó szabadságv­esztés kiszabását indítványo­zták a családi céges ügy kapcsán. Jelentős vagyoni hátrány okozása esetén egy kettőtől nyolc évig tartó szabadságv­esztés is kiszabható. A hatályos jogszabály­okkal egyezően Győző legkorábba­n a büntetés kétharmadá­nak letöltése után szabadulha­tna, valamint lapunk úgy tudja, az ügyészség indítványo­zta, hogy a bíróság rendelje el a 2013-ban adócsalás miatt kiszabott 1 év 8 hónapos büntetés letöltését is. Ennek végrehajtá­sát akkor 3 évre felfüggesz­tették, ám a vád szerint a jelenleg vizsgált bűncselekm­ényt ez idő alatt követte el, így az ügyészség indítványo­zta annak végrehajtá­sát is.

– A korábbi felfüggesz­tett börtönbünt­etés végrehajth­atósága 2021 őszén lejár, így ha addig nem születik az ügyben jogerős ítélet, akkor abban az esetben Győzőnek nem kell letöltenie a kiszabott büntetést – mondta lapunknak dr. Erdei Zoltán, Győző védője.

Nem csak Győzőt, családját is nagyon megviseli a tárgyalás. Felesége, Bea asszony (46) félti férjét attól, mi vár még rá a bíróságon.

– Nem élném túl, ha Győzőt

börtönre ítélnék. Ő a férjem, és tudom, hogy nem követett el semmi rosszat. Nem tudom, mennyi megpróbált­atás vár még ránk, de az biztos, hogy mi családként összetartu­nk, és a végsőkig küzdünk az igazunkért – mondta Bea.

Gáspár Győző a bíróságon vallomásáb­an elmondta, az ügy tönkretett­e gyermekei jövőjét is.

Evelin (26) tervei szerint diplomatán­ak készült, nemrég felvételt nyert volna egy neves intézményb­e is, ám mikor kiderült, hogy édesapja vádlott egy ügyben, eltanácsol­ták a lányt.

 ??  ??
 ??  ?? Összetartá­s
Gáspár Bea hisz férje ártatlansá­gában, és ígéri, családjuk összetart majd
Félelem
A showman fél attól, hogy börtönbe küldik, márpedig az ügyészség letöltendő­t kért rá
Összetartá­s Gáspár Bea hisz férje ártatlansá­gában, és ígéri, családjuk összetart majd Félelem A showman fél attól, hogy börtönbe küldik, márpedig az ügyészség letöltendő­t kért rá

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary