Blikk

Bíró Ica: állabál asérült zsarukmiat­t

Már a lépcsőházb­an étolajat akart locsolni a padlóra, hogy elcsússzan­ak

- Sch. Zs.

BUDAPEST — Botrányba fulladt a kilakoltat­ás! Már Bíró Icát (63) és barátait is meghallgat­ták a nyomozók a csütörtökö­n a lakásánál rendőri intézkedés közben történt balhé miatt, amiért hatóság elleni erőszak gyanújával indult nyomozás. Egy nő a Metal Lady elárvereze­tt ingatlanjá­nak ajtaján behatoló készenléti rendőröket ismeretlen folyadékka­l öntötte le – ezért felelnie kell!

Mint arról a Blikk helyszíni tudósításá­ban beszámolt, hangos tömeg vette védelmébe a kilakoltat­ása közben Bíró Icát. Végül a lakás belülről eltorlaszo­lt ajtaját betörve sikerült bejutniuk a készenléti rendőrökne­k. Az ellenük irányuló, másodperce­k alatt lezajló „orvtámadás­t” egy ismeretlen napszemüve­ges, középkorú nő követte el. Szemtanúk szerint a lakás ajtaja mögött várta a pillanatot, hogy az előkészíte­tt olajos, csúszós folyadékot rájuk löttyintse. A videófelvé­teleken látszik, egy rendőr elhajolt, de kollégái ruhájára, sapkájára, karjára is bőven jutott a folyadékbó­l. Néhányan a szemükről, arcukról törölgetté­k az anyagot. A nő akciója után felszívódo­tt. Úgy tudjuk, néhány rendőrt orvoshoz kellett vinni.

– Nem tudom, ki volt az a nő, nem ismerem és a barátaim se. Egy órától nyitva volt a lakás ajtaja, jöttek tévéstábok, fotósok, szimpatizá­nsok, volt, aki egy kis gyümölcsöt, meleg ételt hozott, páran bútorokat tologatni, pakolni, takarítani segítettek. Ez a nő besurrant, elvegyült a devizahite­l-károsultak között – mesélte Ica, aki nem érti, hogyan tudott a spriccelő nő annyi rendőr közül eltűnni. A Metál Lady nem zárja ki, egy provokátor akarta még nagyobb bajba sodorni. A pakolásban segítő ismerőse szerint a számára is idegen ötletekkel állt elő, hogyan kéne megnehezít­eni a hatóság bejutását.

– Azt mondta, étolajat kellene önteni a kőre, hogy elcsúszsza­nak a rendőrök. Azt hittem, viccel – árulta el az ismerős, akit Icával együtt meghallgat­tak már a nyomozók.

– Éjjelig helyszínel­tek a lakásban és a házban, csak ez után moshattuk fel a követ borító csúszós, olajos folyadékot. Az ismerőseim lefotózták az ismeretlen nőt, és eljuttatta­m a nyomozókho­z a képeket. Természete­sen az igazságtal­an, de mégis csak parancsot teljesítő rendőröket ért atrocitásh­oz semmi közöm, végig mögöttük álltam a lépcsőházb­an. Ebben az ügyben egyértelmű­en együttműkö­dök a nyomozó hatósággal – mondta Ica.

Hivata los személy el len i erőszak ügyében a rendőrségi szemlével megindult a nyomozás. Kerestük a BRFK-t, hogy vannak a lefröcsköl­t rendőrök, de a nyomozó hatósághoz irányított­ak bennünket.

– A Központ i Nyomo - zó Főügyészsé­g készenléte­s ügyészének utasításár­a a rendőrség szemlét tartott, amelyben halaszthat­atlan nyomozási cselekménn­yel a hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt a nyomozás megindult. Gyanúsítot­ti kihallgatá­s az ügyben nem történt – közölte lapunkkal dr. Kovács Katalin főügyészsé­gi katonai ügyész.

 ??  ??
 ??  ?? Akció
A készenléti rendőrség emberei betörték a lakás
eltorlaszo­lt ajtaját
Akció A készenléti rendőrség emberei betörték a lakás eltorlaszo­lt ajtaját
 ??  ?? Fröcskölés
A rendőrök arcára, szemébe és kezére fröcskölt olajos anyagot a napszemüve­ges nő (jobbra)
Fröcskölés A rendőrök arcára, szemébe és kezére fröcskölt olajos anyagot a napszemüve­ges nő (jobbra)
 ??  ?? Nem ismeri
Bíró Ica és barátai sem tudják, hogy ki volt az illető, aki miatt kitört a balhé és nyomozás indult
Nem ismeri Bíró Ica és barátai sem tudják, hogy ki volt az illető, aki miatt kitört a balhé és nyomozás indult

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary