Blikk

Szerelme Pestre is követte Tusupot

Az úszóedző párja, Courtney Brewer is Magyarorsz­ágra költözött

- Szabó Dávid

Exkluzív interjút adott a Blikknek Shane Tusup (32) egyesült államokbel­i úszóedző és új párja, Courtney Brewer. A szerelmese­knek oly szoros a kapcsolatu­k, hogy már a tréner kedvese is Budapestre költözött

BUDAPEST — Tavaly novemberbe­n, egy Instagram-v ideóban mutat ta meg ország-világnak bar át nőjét Sh a ne Tu s up (32). A volt feleségébő­l s tanítványá­ból, Hosszú Katinkából (31) háromszoro­s olimpiai bajnokot faragó amerikai úszóedzőt előbb Olaszorszá­gba, majd Magyarorsz­ágra is követte kedvese, Courtney Brewer. A pár exkluzív interjút adott a Blikknek.

Egy bortúrán ismerkedte­k meg az Egyesült Államokban, szerelem volt első látásra? Shane Tusup: Részemről igen. Abban a másodpercb­en, ahogy megláttam, meg akartam ismerni.

Cour tney Brewer: Én azért visszafogo­ttabb voltam, de a nap további részében egyre érdeklődőb­bé váltam, és minél több időt töltöttünk együtt, a dolgok annál inkább haladtak a maguk módján előre. Voltak már Magyaror

szágon is hasonló túrán, van kedvenc helyi boruk?

Shane: Még nem volt un k, a mag yar borok ugyanis merőben eltérnek az általunk megszokot ta k tól. A vörösbor t szeretjük a legjobban, és Észak-Kaliforniá­ban rengetegfé­le van belőle. Magyarorsz­ágon úgy vettük észre, az emberek jobban szeretik a fehérborok­at. Courtney: Ugyanakkor legutóbbi alkalommal, amikor az egyik étteremben jártunk, volt szerencsén­k kipróbálni egy varázslato­s vörösbort. Kadarka volt a Maurer Pincészetb­ől. Egyszer szívesen felkeresné­nk a pincészetü­ket. Courtney, hogy érzi magát Magyarorsz­ágon, szabadidej­ükben felfedezik az országot? Courtney: Imádom Budapestet, g yönyörű város, csodás és érdekes építészett­el és történelem­mel. Vicces, hogy Shane öt éve élt már itt előttem és sok helyet nem ismert, így együtt fedeztük fel a város bizonyos részeit. A családom, baráti köröm, az otthonom hiányzik, de szeretek megismerke­dni más kultúrákka­l. Hogyan küzdenek meg a magyar nyelvvel? Shane: Én valamennyi

Courtney gyakran sétál Budapesten, sőt kerékpárra­l is felfedezte már a várost

nyelvismer­ettel azért már rendelkeze­m, és pár szót már Courtney-nak is megtanítot­tam. Courtney: A magyar nyelv merőben más azoktól a nyelvektől, amelyeket valaha tanultam, de a mindennapo­kban semmiféle problémánk nincs a városban, hiszen szinte mindenki beszél kicsit angolul.

Szeretik a magyar konyhát, amely nem éppen a sportos életmódot folytatókn­ak való?

Shane: Számunkra elég nehéz elmenni és kipróbálni a tradicioná­lis magyar konyhát, miután mi vegán élet v itelt foly tatunk. Ugyanakkor a mag yar konyhaművé­szetnek hatalmas rajongói vagyunk.

Courtney: A zöldségek közül volt olyan, amelyekkel például odahaza, Kaliforniá­ban nem találkozta­m, de itt a főzések során már előszerete­ttel használom. Courtney a nyugodt otthoni hátteret szolgáltat­ja, vagy segíti ötletekkel a Tusup-csapatot is?

Shane: Mindent megosztok vele, ő pedig egy másfajta szemszögbő­l tudja vizsgálni, látni a dolgokat. Én megfogadom az észrevétel­eit, a segítségét, amikor döntést kell hoznom.

Courtney: Így igaz. Annak ellenére, hog y különbözik a személy iségünk, nagyon jól megértem Shane-t.

 ??  ??
 ??  ?? Együtt
A szerelmese­knek a magyar nyelvvel néha meggyűlik a bajuk, de a hazai borokat kedvelik
Együtt A szerelmese­knek a magyar nyelvvel néha meggyűlik a bajuk, de a hazai borokat kedvelik
 ??  ?? Kerékpárra­l
Kerékpárra­l

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary