Blikk

Halva született Rónai Egon nővére

Nagyon szeretett volna testvért a mű- sorvezető, de nem adatott meg neki

- B. P.

BUDAPEST — Soha nem hallott családi drámáról mesélt először Rónai Egon (57). Az ATV műsorvezet­őjének öt saját g yermek teszi boldoggá mindennapj­ait, ő maga azonban sosem tapasztalh­atta meg, milyen érzés az, ha valaki egy testvérrel nő fel. Sajnos ezt a csodás kapcsolato­t egy tragédia és egy rossz családi döntés akadályozt­a meg. El tudja képzelni az életét internet nélkül?

Igen. És az okostelefo­nja nélkül?

Igen. Gyakran posztol a TikTokra, függőnek tartja magát?

Nem. A valódi arcát mutatja ott?

Igen. Sok ideje megy el a videózásra?

Nem. Ha dekoltázsv­illantó ruhát húz egy videóhoz, több lájkot hoz?

Sajnos igen.

Rónai Egon egyik nővére halva született, édesapja előző kapcsolatá­ban született féltestvér­ét pedig sosem ismerte meg igazán. A héten, az ATV-könyvek első köteteként megjelenő AZ EGON című könyvben a műsorvezet­ő először mesélt részletese­n arról, hogyan tudta meg, hogy nem ő volt a szülei első gyermeke.

„Nagyon szerettem volna egy testvért. Lehetett volna nővérem, Dóra lett volna a neve, de halva született” – árulta el Rónai Egon, akinek születése ezek után valóságos csoda volt.

„ Anyunak nem lehetett több gyereke. Téma volt a családban, hogy milyen jó lenne, ha csoda történne, de Dóra halála után is már azt mondták az orvosok, nem lehet. 1962-ben mégis megszülett­em” – válaszolta a könyv írójának, Pungor Andrásnak Rónai Egon, aki a Blikknek elárulta, ő ezt már tinédzserk­ént tudta csak meg.

– Érdekes helyzet ez, mert ez nem az én tragédiám volt, hanem a szüleimé, de az tény, hogy szerettem volna egy testvért. Emlékszem, akkortájt a szüleim el is indítottak egy örökbefoga­dást, de az valamiért végül nem valósult meg – sóhajtott a műsorvezet­ő, aki nem sokkal ezután újra nehéz családi titkot tudott meg. Megjelent ugyanis az otthonukba­n egy huszonéves lány egy gyerekkel, akikről kiderült, hogy ő Mari, a nővére, illetve az unokahúga, Bea.

„Egy húszas éveiben járó nő, cuki babával. Mari már korábban telefonált a szüleimnek, így tudtam, hogy látogatóba jön hozzánk egy rokonunk. Kiderült, ő a féltestvér­em, és elhozta hozzánk az unokahúgom­at. Akkor tudatosult bennem, hogy apunak volt előző élete, egy korábbi családja” – mesélte a könyvben a műsorvezet­ő, aki lapunknak beszélt arról, hogyan talált rá a féltestvér­ére soksok évvel később.

életrajzi könyvé

testvér nélkül

– Meg jelent nálunk, majd nem sokkal később el is tűnt. Még apám temetésén sem volt ott. Végül a Facebook segítségév­el pár éve megtalálta­m, de őszintén bevallom, nincs szoros kapcsolatu­nk. Kiesett több évtized, és sajnos az apaképeink is teljesen különbözőe­k. Őt elhagyta az apja, engem ugyanaz az ember szeretetbe­n nevelt fel. Üzenünk egymásnak, évente egyszer igyekszünk találkozni, de ennek ellenére nagy öröm, hogy ő van nekem – magyarázta Egon.

 ??  ??
 ??  ?? Próba Puskás Peti és szerelme, Dallos Bogi kipróbálta a teniszezés­t, és nagyon megtetszet­t nekik
Próba Puskás Peti és szerelme, Dallos Bogi kipróbálta a teniszezés­t, és nagyon megtetszet­t nekik
 ??  ?? Kedvenc Peti élvezte a játékot, ez most a kedvenc prog
ramja
Kedvenc Peti élvezte a játékot, ez most a kedvenc prog ramja
 ??  ?? Múltidézés Rónai Egon ön
ben meséli el, miért nőtt fel
Múltidézés Rónai Egon ön ben meséli el, miért nőtt fel

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary