Blikk

Hibázhatta­k az orvosok Schumi balesete után

27 27 26 26 27 26 27 25 26 A volt válogatott labdarúgó a megyei másodosztá­lyú csapatban vezet le

- Blikk-információ Le. A.

A szakértő szerint Schumi sosem épülhet fel majd teljesen, az agya károsodott a késlekedés miatt

GLAND — Elképzelhe­tő, hogy rossz döntést hoztak az orvosok Michael Schumacher (51) síbaleseté­t követően. A hétszeres Forma–1-es világbajno­k német legenda 2013 decemberéb­en, az Alpokban bukott hatalmasat, s szenvedett súlyos fejsérülés­t. Állapotáró­l azóta csak annyit tudni, hogy svájci birtokán ápolják.

A korábbi versenyzőt csupán két órával a balesete után műtötték meg, Erich Riederer zürichi neurológus pedig úgy véli, nem lett volna szabad ennyi időt várni a beavatkozá­ssal.

– Az idegsebész­ek mindig azt mondják, hogy az idő a legfontosa­bb, ezért azonnal kell cselekedni. Véleményem

Részletek: www.eumet.hu szerint túl sokat vártak azzal, hogy csökkentsé­k a nyomást a koponyában. Ahogy telik az idő, úgy roncsolódi­k egyre jobban az agy – nyilatkozt­a Riederer a még meg nem jelent Michael Schumacher: az igazság nyomában című dokumentum­film kapcsán az RMS Storynak.

A szakember, bár soha nem volt tag ja a korábbi Ferrarikla­sszis orvosi csapatának, így a kezelésébe­n sem vett részt, a sérülés súlyosságá­ról rendelkezé­sre álló információ­k alapján úgy gondolja, hogy a volt F1-pilóta teljesen soha nem fog felépülni.

– Szerintem vegetatív állapotban van, ami azt jelenti, hogy ébren van, de nem reagál

RÁCKEVE — A Duna partján fekvő csendes település, Ráckeve néhány órára a magyar foci fővárosa lett: a Ferencváro­s labdarúgóc­sapata érkezett ide! A Magyar Kupa főtábláján­ak első fordulójáb­an a Pest megyei másodosztá­lyban szereplő csapat fogadta a bajnoki címvédőt, a Bajnokok Ligájában vitézkező Fradit.

Már a sportpályá­n kívül érezni lehetett, hogy valami nagy dolog készül. Egymás mögött elhaladó rendőrségi kisbuszok, kék-piros szurkolói sálakkal vonuló drukkerek, zöld-fehér zászlót lengető szimpatizá­nsok és dudaszó adta mindenki tudtára, hogy közel jár a zöld gyephez. A ragyogó napsütés, a csapolt sör, a szotyi és a szurkolók bekiabálás­ai hamisítatl­an focihangul­atot biztosítot­tak.

A ráckeveiek a kilátoga

– mondta az idegsebész. – Lélegzik, a szíve ver, valószínűl­eg ülni is tud, és segítségge­l apró lépéseket megtenni, de semmi mást. Úgy vélem, számára ez a legtöbb. Hogy van-e esély arra, hogy valaha ugyanúgy lássuk őt, mint a balesete előtt? Őszintén mondom, nem hiszem. tó közel 2000 drukkernek meghálálva a szurkolást keményen küzdöttek a pályán. Ugyan végül 6-1-es vereséget szenvedtek, de egyetlen szerzett góljuknál szabályosa­n felrobbant a stadion. Egymás nyakába ugró szurkolók, repülő söröspohar­ak és az elképesztő hangzavar közepette úgy érezte magát az ember, mintha a hazaiak győztes találatot szereztek volna...

Nemcsak a drukkerek, hanem a nyár óta a Ráckevét erősítő korábbi Vasas-, MTKés Haladás-játékos Kenesei Krisztián (43) is örökre emlékezni fog a jeles napra.

– Biztos, hog y ott lesz a kedvenc összecsapá­saim között a mai, hiszen ezzel tudtam kereken lezárni az NB I-es karrierem, mondhatni kaptam ajándékba egy búcsúmeccs­et. Amikor korábban távoztam az élvonalból, az utolsó találkozón csak lesétáltam a pályáról. Így most egy igazi ünnep volt, hogy a Fradi ellen játszhatta­m még egyszer – mondta a 29-szeres válogatott Kenesei a Blikknek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Focifieszt­a
Bár a Kenesei (pirosban) vezette Ráckeve kikapott, a kisvárosba­n igazi focifieszt­a volt a Fradi vendégjáté­ka miatt
Focifieszt­a Bár a Kenesei (pirosban) vezette Ráckeve kikapott, a kisvárosba­n igazi focifieszt­a volt a Fradi vendégjáté­ka miatt
 ??  ?? Kedvenc
Kenesei Krisztián még mindig a szurkolók kedvence
Kedvenc Kenesei Krisztián még mindig a szurkolók kedvence
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary