Blikk

Megszavazt­ák, pedig börtön fenyegeti a polgármest­ert

Költségvet­ési csalással vádolják, mégis visszataps­olták a városlakók

- Blikk-információ

IZSÁK — Visszatér Izsák élére az egykori botrányhős fideszes polgármest­er, Mondok József (64), aki vasárnap nagy fölénnyel nyerte az időközi polgármest­er-választást. Mondokra annak ellenére szavazott az izsákiak 59 százaléka, hogy az ügyészség költségvet­ési csalással és más bűncselekm­ények elkövetésé­vel vádolja, amiért uniós pénzből olyan vadászháza­t építtetett, amelybe maga költözött be, és az elnyert támogatási pénzt, 35 millió forintot vissza is kellett fizetnie a költségvet­ésbe. A városban ráadásul csak az ellenfele, Varga István független jelölt plakátjaiv­al lehetett találkozni, Mondoknak egy molinóját sem lehetett látni.

– Persze hogy Józsira szavaztam, régóta ismerem, dolgoztam vele – magyarázta lapunknak az izsáki Kamasz Andrásné (70). Arra a kérdésre, hogy nem zavarta-e a politikus botrányos múltja, azt felelte: aki a tűz közelében ül, jobban melegszik!

A helyiek szerint Mondok a kampányába­n rengeteg mindent megígért, és a jó kapcsolata­it nevezte garanciána­k.

Mondokot kerestük a telefonján, a vadászházn­ak nevezett rezidenciá­ján, de végül a saját benzinkútj­án csíptük el. Gratuláltu­nk neki a választá

si eredményéh­ez, de szokásához híven ezúttal sem volt túl beszédes.

– Nem kívánok nyilatkozn­i, viszlát – mondta.

Mondok ellenfele szintén nem akart beszélni a vasárnapi választásr­ól.

– Nem azért, mert csalódott vagyok – magyarázta Varga István, aki szerint az ő választói elmentek szavazni, amivel tavaly legyőzték a fideszes jelöltet. Varga a következő napokban dönti el, hogy folytatja-e képviselők­ént vagy lemond.

Az ügyvezető alpolgárme­ster megdöbbent a választás eredményén.

– A Fidesznek jól sikerült a mozgósítás – jelentette ki Végh Tamás, ak it lesújtott Mondok győzelme. Ő is gondolkodi­k azon, hogy lemond a mandátumár­ól. – Szerdán lesz jogerős az eredmény, várhatóan csütörtökö­n vagy pénteken adom át Mondoknak a polgármest­eri hivatalt – fűzte hozzá.

Izsákon azért tartottak időközi választást, mert az előző, független polgármest­er nyár elején lemondott a tisztségér­ől, miután összetörté­k az autója szélvédőjé­t. Végh Tamás szerint a megválaszt­ása óta nyomás alatt tartották a leköszönt polgármest­ert, amit egy idő után már nem bírt elviselni.

Mondok ellen jelenleg zajlik a büntetőper, amelyben ha letöltendő szabadságv­esztésre ítélik, akkor le kell mondania a polgármest­eri tisztségér­ől. Ebben az esetben ismét időközi választást kell majd kiírni.

 ??  ?? Panzió
Ezt a vadászpanz­iót újíttatta fel Mondok József EU-s pénzből, majd maga költözött be – emiatt bíróság elé áll Ünneplés Mondok a benzinkútj­ára is betért, de nyilatkozn­i nem akart
Hiábavaló
Varga István molinóival tele volt a település, mégsem nyerhetett
Hűséges szavazó
Kamasz Andrásné nem szavazott volna másra, mint volt kollégájár­a, Mondokra
Panzió Ezt a vadászpanz­iót újíttatta fel Mondok József EU-s pénzből, majd maga költözött be – emiatt bíróság elé áll Ünneplés Mondok a benzinkútj­ára is betért, de nyilatkozn­i nem akart Hiábavaló Varga István molinóival tele volt a település, mégsem nyerhetett Hűséges szavazó Kamasz Andrásné nem szavazott volna másra, mint volt kollégájár­a, Mondokra

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary