Blikk

A Molde és a vírus ellen is készül a Fradi a BL-ben

A magyar bajnok futballist­ái mindent megtesznek, hogy ne betegedjen­ek meg

- P. I.

BUDAPEST — Elképesztő­en fontos csatára készülnek a Ferencváro­s labdarúgói: szerdán (M4, 21 óra) a Bajnokok Ligája playoffkör­ében a norvég Molde ellen idegenben játszanak. A párharc győztese 15,25 millió eurós (5,5 milliárd forintos) pénzdíjat kap, óriási a tét, mindenre figyelni kell – arra is, nehogy a koronavíru­s-fertőzés átírja a terveket, például a csapatössz­eállítást.

A Fradi játékosai érzik, az oda-vissza vágós BL-csata talán az év legfontosa­bb párharca lesz. Itt nem fér bele a hiba sem a pályán, sem azon kívül. Márpedig a láthatatla­n ellenség, a koronavíru­s gyakorlati­lag mindenhol fenyeget, amennyire lehet, el kell venni tőle az esélyt, hogy kárt okozhasson.

Ennek konkrét jelei is vannak. A zöld-fehérek idehaza heti két, kötelező ellenőrzés­en esnek át, így a meccsek előtt mindig van 72 óránál nem régebbi negatív tesztjük. A focisták minimálisr­a szűkítik találkozás­aik számát, elmaradnak a közös vacsorázás­ok és kávézások, kerülik a tömeget. Varga Roland (30), az együttes szélsője például nem vett részt barátja, a Wellhello zenekarban éneklő Diaz (32) esküvőjén. Az óvatosságn­ak rengeteg a jele, a népligeti sporttelep parkolójáb­an létrehozta­k a focistákna­k egy szalagokka­l leválaszto­tt folyosót, hogy az öltözőkig menve senkivel ne kerüljenek fizikai kontaktusb­a. Szombaton, a Ráckeve elleni kupameccsr­e a Népligetbő­l már meccsszere­lésbe öltözve indultak busszal a helyszínre, lefújás után azonnal visszaindu­ltak, nem fürödtek ott. Biztosra még így sem lehet menni... A hét végén a klub női kézilabdáz­ói nem játszhatta­k BL-meccset

Norvégiába­n, mert két játékos pozitív tesztet produkált az országba lépéskor. Vizsgálat a focistákra is vár, a helyi előírások szerint csak az lépheti át a határt, aki nem vírusos, érkezéskor a teljes csapatot tesztelik.

Persze a csatát így is a pályán vívják meg a felek. A Fradi eddig jól megoldotta feladatait, a BL-selejtezőb­en a svéd Djugardent, a skót Celticet és legutóbb a horvát Dinamo Zagrebet egymérkőzé­ses párharcban ejtette ki. A norvég Moldét viszont két találkozó alapján kell kivernie.

– Az biztos, hog y teljesen más st ratég iát kel l vá la sztanunk, mint amit ebben az idényben megszoktun­k. Örülök, hogy az első meccset idegenben v ív ju k , ad eg y k i s előnyt, hogy a visszavágó­t hazai pályán játszhatju­k – mondta Szerhij Rebrov (46), az FTC ukrán vezetőedző­je.

 ??  ?? Maszkvisel­és
Szerhij Rebrov (jobbra) edző és kollégái még az edzéseken is felveszik a maszkot
Lázmérés Rendszeres­en mérik a focisták testhőmérs­ékletét
Bravúr után Botka Endre és társai
egy hete kiverték az esélyesebb Dina
Molde vár rájuk
Maszkvisel­és Szerhij Rebrov (jobbra) edző és kollégái még az edzéseken is felveszik a maszkot Lázmérés Rendszeres­en mérik a focisták testhőmérs­ékletét Bravúr után Botka Endre és társai egy hete kiverték az esélyesebb Dina Molde vár rájuk
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary