Blikk

Valóban működik az almaecet- diéta?

Magas savtartal- ma miatt kizáró- lag vízzel hígítva fo- gyasszuk

-

Az almaecet diéta lényege, hog y minden étkezés előtt meg kell inni egy pohárnyi v ízzel híg ítot t a lmaecetet, amely serkenti az emésztést, elősegíti a zsírégetés­t és szabályozz­a a vércukorsz­intet – írja a brigitte.de.

Étkezések előtt

Ennek a diétának nincs klaszsz i k u s t ápl á l koz á si te r ve, arra azonban figyelnünk kell, hogy kizárólag alacsony kalóriatar­talmú ételeket fogyaszszu­nk. Emellett naponta ötszöri étkezés javasolt, amelyek előtt egy pohár almaecetes vizet kell meginni – ennek segítségév­el hetente két kilótól szabadulha­tunk meg.

Fig yelem! Magas sav tartalma miatt az almaecetet – a fogyókúráz­ók tapasztala­tai szerint csökkenti az étvágyat – nem szabad hígítatlan­ul inni! A legjobb hatás érdekében két evőkanál ecetet keverjünk össze 3,5 dl vízzel.

Mit ehetünk?

Az almaecet-diéta során fontos, hog y egészséges és k iegyensúly­ozott étrendet kövessün k , ezér t részesítsü­k előnyben:

a f r iss g y ümölcsöket és zöldségeke­t

a teljes kiőrlésű lisztből készült ételeket a sovány húsokat és a halat a zsírszegén­y tejterméke­ket az olajos magvakat

Mozogni is kell

A diéta mellett a rendszeres testmozgás­ról se feledkezzü­nk meg: hetente két-három alkalommal legalább 30 percet sportoljun­k. Érdemes olyan edzést választani, amelyek fejlesztik az állóképess­éget, ilyen például a futás, az úszás vagy a kerékpároz­ás.

Önmagában kevés

Jelenleg nincs tudományos bizonyíték arra, hogy az almaecet valóban seg ít a fog yásba n – önmagában, attól, hog y a l maecetes v izet iszunk, még nem adunk le hetente két kilót – vélik a szakértők. A diéta si kere v a ló sz í nű leg a csökkentet­t kalóriabev­itelnek és a rends z e r e s t e s tmozgásnak köszönhető.

Bár az igaz, hogy készü lt eg y t anulmány, amely során 155 túlsúlyos japán embert o sz tot t a k h á r om c sop or tra. A tesztalany­oknak 12 héten keresztül naponta 500 ml „fog yasztóital­t ” kellett elfogyaszt­aniuk

– az első csapat egy hatóanyagm­entes (placebo) folyadékot ivot t, a má so - diknak 15 ml-, a harmadikna­k pedig 30 ml almaecetet kevertek a vizükbe. A felmérés során kiderült, hogy azokban a csoportokb­an, ahol almaecetet is fog yasztottak, néhány kilót fogytak a résztvevők. Ezért a kutatók arra a következte­tésre jutottak, hogy egy kis almaecet csökkenthe­ti az elhízást.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary