Blikk

Haldokló lányáról jött fotó

Ildikó belerokkan­t a gyászba, egyetlen lányát veszítette el azon a napon

- Lakat Eszter

BUDAPEST — Eg y fotó a g yermekéről, nyaka körül egy kötéllel és rövid szöveggel: „ A lányod most éppen öngyilkost játszik” – ezt látta a telefonján élete legszörnyű­bb napján Ildikó. A fotót a szöveggel Szilvia élettársa, Ő. Balázs küldte el, aki csak ezután próbált segíteni a tőle kar ny újtásny ira lévő nőn. A mentők útmutatása­i szerint elkezdte újraéleszt­eni a lányt, de hiába.

Szilvia édesanyja lelkileg belerokkan­t abba, ami egyetlen lányával tavaly történt, azóta is éjjel-nappal az okokat és a miérteket kutatja. Hosszú ideig vívódott, hogy a nyilvánoss­ág elé tárja-e lánya szörnyű történetét, de úgy döntött, talán mások is tanulhatna­k a tragédiábó­l.

– Szilvinél csodálatos­abb g yereket anya nem kívánhat magának… – kezdte sírással küszködve a gyászoló édesanya. – Okos, mosolygós, barátságos, ambiciózus lány volt, aki imádta a munkáját és az é letét , egé sze n add ig, amíg meg nem ismerkedet­t ezzel az emberrel. Remek esélyekkel indult az életben, lakása, autója volt, a Diákhitel Központban szuper állást talá lt. A bba a c sap dába esett, amelybe a mai fiatal lányok egy jól meghatároz­ható része: beleszeret­ett eg y úg y nevezett „rosszfiúba”, mert naivan azt hitte, hogy ő majd képes lesz megváltozt­atni. Sajnos ennek éppen az ellenkezőj­e történt, a férfi húzta le a maga világába a lányomat. A gyerekem inni kezdett, egy idő múltán emiatt a munkáját is elveszítet­te. Én könyörögte­m, szálljon ki ebből a pokoli kapcsolatb­ól, de hiába beszéltem, a lányomnak nem volt ereje a szakításho­z.

Fe lv i l la nt eg y sze r a re - mény, hog y a lány v isszatérhe­t régi életéhez, hiszen Balázs bör tönbe ker ült. A lány el is határozta, hog y nem fogadja vissza, ám tervei semmivé lettek, amint újra meglátta kedvesét.

– Az igazi lejtmenet az újrakezdés után kezdődött, ettől kezdve a mentők és a rendőrök napi vendégek voltak az otthonukba­n. Sejtéseim szerint akkorra már ez az ember a drogra is rászoktatt­a a lányomat. Többször kórházba is került, mi a párommal ilyenkor mindig rohantunk hozzá, könyörögtü­nk, hogy menjen elvonóra, de sajnos nem hallgatott ránk. Mi tényleg mindent megpróbált­unk, pszichológ­us segítségét is kértük, de Szilvi maga nem akarta, vagy nem merte a gyógyulást választani – folytatta a szörnyű történetet Ildikó.

Az édesanya megpróbá lt a re kon st r uá l n i a történteke­t.

A m it bi z to s a n t ud: Sz i lv i a z e lőz ő éjsz aka az édesapjáná­l aludt, onnan ment kora reggel a Balázzsal közös otthonukba. Azt már a szomszédok elmesélésé­ből tudja, hogy a lakásból ordibálás szűrődött ki, majd egyik pillanatró­l a másikra néma csend lett.

– Én nem vitatom a rendőrségi szakértők megállapít­ásait, de azt tudom: a lányom imádott élni és nagy tervei voltak, azaz semmi nem mutatott arra, hogy saját elhatározá­sból dobja el magától az életet. Ám ha valóban ő is tette a kötelet a saját nyakába, megbocsáth­atatlan, hogy Balázs ezt végignézte, miközben arra volt esze, hogy fotót készítsen szerencsét­len lányomról, és ezt elküldje nekem. Ő most is vígan éli az életét, miközben én láttam a lányom haláltusáj­át, nekem maradt a gyász és az életem végéig tartó múlhatatla­n fájdalom...

 ??  ??
 ??  ?? Veszteség
Szilvi tavaly fojtotta meg magát, miközben párja fotózta haláltusáj­át, csak utána segített neki. A lány édesanyja szerint Balázs miatt züllött le Szilvi, mellette kezdett inni és drogozni
Veszteség Szilvi tavaly fojtotta meg magát, miközben párja fotózta haláltusáj­át, csak utána segített neki. A lány édesanyja szerint Balázs miatt züllött le Szilvi, mellette kezdett inni és drogozni
 ??  ?? dia ekről, Tragé történt írtunka navád
egésze Múlthéten áig,
mostan gra ek napvilá részlet a kerülte k
ignem emelés
dia ekről, Tragé történt írtunka navád egésze Múlthéten áig, mostan gra ek napvilá részlet a kerülte k ignem emelés
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary