Blikk

„Adja vissza a 7 milliómat Bróker Marcsi!”

A 78 éves asszony állítja: tönkrement a családja az ügy miatt, a férje szó szerint beleőrült

- Blikk-információ Virág Márton

KARCAG–SZOLNOK — Könyörgés, sírás, bocsánatké­rés, érzelmi viharok – ezek jellemezté­k a 12 milliárd forintos csalással vádolt Dobrev Sándorné (66), azaz Bróker Marcsi tegnapi tárgyalásá­t. A Szolnoki Törvényszé­ken két károsultat hallgatott meg dr. Nádor Zoltán bíró, akit semmi sem zökkentett ki a nyugalmábó­l. Addig nem lépett tovább, míg minden kérdésére kielégítő választ nem kapott.

– Amikor a fiúunokám megszülete­tt, bementem a karcagi OTP-be, hogy befektesse­m a kis pénzemet, amit neki szántam. Onnan Marikához küldtek, mondván: ő sokkal több, évi 21 százalék kamatot ad. Akkor 1,2 milliót fizettem be, majd a családunk minden tagja 14 éven át havonta 10 ezer forintot adott neki.

Még a hozamot is visszaforg­attuk. Összesen 7 millió forintot kérek Marikától, ami jár, kamatot nem – mondta a tárgyaláso­n B.-né Erzsike (78), nyugdíjas fodrász, aki Bróker Marcsi közvetlen szomszédja volt. – Ebbe az ügybe tönkrement a családom, a férjem megbolondu­lt, könyörgök, segítsen – fordult sírva a törékeny asszony Bróker Marcsihoz.

– Bocsánatot kérek, de nem tudok segíteni. A mi családunk is ki van borulva – hangoztatt­a Bróker Marcsi, aki állítólag a fodrásznő lelkére kötötte, hogy a köztük kötött szerződésr­ől harmadik embernek ne szóljon. A tárgyaláso­n az is kiderült, hogy Erzsike néni unokája munkanélkü­li volt, amikor az ő kérésére Marcsika felvette magához dolgozni, és még egy budapesti iskolába is beíratta őt.

Gy. János (47) gépészmérn­ök és felesége több mint tíz évig, az édesapja pedig a haláláig ügyfele volt Marcsikána­k.

– Amikor egyre szaporodta­k a különböző brókerbotr­ányokról szóló hírek, megkérdezt­em Marcsikát, menynyire biztos az általa vezetett és tu

maszkjával aratott sikert lajdonolt Kunmediáto­r Kft. helyzete. Ő azzal nyugtatott bennünket, hogy minden rendben van, és a befektetés­ekre amúgy is él a betétbizto­sítási garancia – emlékezett a történtekr­e a mérnök, aki most több mint 28 millió forintot és annak kamatát követeli Marcsitól.

Amikor tollal és papírral a kezében szólásra emelkedett a 12 milliárdos csalással vádolt Marcsika, fél percig osztott-szorzott, majd közölte, hogy nem 28, hanem 9 millió forint jár vissza a mérnöknek. Részletese­n le is vezette, hogy miért annyi a matek, amennyi. Előadása olyan meggyőző volt, hogy Gy. János nem is reagált rá.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Sírva könyörgött a háttal álló Bróker Marcsinak Erzsike néni, hogy adja vissza a pénzüket
Sírva könyörgött a háttal álló Bróker Marcsinak Erzsike néni, hogy adja vissza a pénzüket
 ??  ?? Rémálarc Veres Kendra
ijesztő
Rémálarc Veres Kendra ijesztő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary