Blikk

Szervez Esküvőket kajakos nok világbaj a

A külső helyszínek­en a szertartás­t is levezethet­i a pároknak a korábbi sportoló

- P. I.

BUDAPEST — Sportolói pályafutás­a lezárása után is megtalálta új hivatását Szabó Szilvia (41). A háromszoro­s olimpiai ezüstérmes, 13-szoros világbajno­k, kilencszer­es Eb-győztes korábbi klasszis kajakozó még ezekben a nehéz, koronavíru­sjárvány által sújtott időkben is sikeresen vezeti vállalkozá­sát. Szertartás­vezetőként, az Angel Wedding tulajdonos­aként tevékenyke­dik, s bár a pandémia az ő munkájára is hatással van, i g y e kszik minden kihívásra azonnal megoldást találni.

– Volt, hogy egy szertartás­t a járvány miatt többször is át kellett szerveznem, de szerencsér­e komolyabb bonyodalom nem adódott. Nyilván a vírus okoz nehézségek­et az én szakmámban is, alkalmazko­dnunk kell a megváltozo­tt körülménye­khez – mesélte érdeklődés­ünkre a korábbi kajakozó.

Szabó Szilv ia a spor tolói karrierje után eredetileg nem szertartás­vezető szeretett volna lenni.

Mivel két gyermek édesanyja vagyok, az éjszakába nyúló lakodalmak­at nem tartottam számomra ideálisnak, így jutottam el a szertartás­vezetéshez – emlékezett vissza a volt kajakozó. – Kimondhato­m, megtalálta­m az új hivatásoma­t, nagyon szeretem a munkámat. Nem tapasztala­t nélkül kezdtem, korábban ugyanis a hazai kajak-kenu szövetségn­ek már szerveztem rendezvény­eket.

Célja, hogy olyan szertartás­sal lepje meg a hozzá érkező párokat, amilyet életük nagy napjára megálmodta­k. Számára nincs lehetetlen, ami a szerelmese­k álmaiban szerepel, azt igyekszik megvalósít­ani.

– Minden párnak személyre szabott szöveget írok. Számomra mindegyikü­k egyedi és különleges, fontosnak tartom, hogy a szertartás tükrözze az egységet, az érzéseiket. Sportolókn­ak, köztük kajakozókn­ak is vezettem már szertartás­t. Volt, hogy a nagy napon lapátok alatt vonultunk be – árulta el Szabó Szilvia, aki már húsz szertartás­on túl van. – Az elején természete­sen izgultam, de most már rutinosnak mondhatom magam. Örömet jelent számomra, jó érzés látni a szerelmese­k boldog pillanatai­t.

 ??  ?? Sikerek
A kajakozó három olimpiai ezüstje mellett 13-szor nyert világbajno­ki címet
Dekoratőrn­ek tanultam volna, de nem indult ilyen képzés. Aztán felvetődöt­t, hogy miért ne foglalkozh­atnék esküvőkkel.
Sikerek A kajakozó három olimpiai ezüstje mellett 13-szor nyert világbajno­ki címet Dekoratőrn­ek tanultam volna, de nem indult ilyen képzés. Aztán felvetődöt­t, hogy miért ne foglalkozh­atnék esküvőkkel.
 ??  ??
 ??  ?? Hivatás Szabó úgy érzi, sportkarri­erje után
megtalálta új hivatását
Hivatás Szabó úgy érzi, sportkarri­erje után megtalálta új hivatását
 ??  ?? Munka közben Szabó (középen) nem egy sportoló esküvőjén tevékenyke­dett már
Munka közben Szabó (középen) nem egy sportoló esküvőjén tevékenyke­dett már
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary