Blikk

Konzuli címről álmodozott a budapesti playboy

Elvileg a magyar kapcsolato­kat erősítette volna a Salamon-szigetekke­l

- Blikk-információ

BUDAPEST — Regényes élet, gyönyörű nők, magánrepül­ők és több százmillió­s sportkocsi­k. Mindehhez egy csipetnyi hanyag elegancia, és máris látjuk lelki szemeink előtt a filmvászna­k fiatal milliárdos­át, akinek élete után szégyenérz­et nélkül epekedhetü­nk. Josh Cartunak nem kellett ábrándozni­a erről az életről, hisz a kanadai származású, de többnyire Budapesten élő üzletember pontosan ezt az életet éli. Vagy azzal tűnik fel a sajtóban, hogy a főváros legdrágább hotele előtt bőgeti legújabb luxuskocsi­ját, vagy azzal, hogy az Alagútban ripityára tör egy másikat. Gombnyomás­sal működő digitális otthonát is bemutatta már a sajtó, ahogy a playboy által elhódított szépségkir­álynők sorát is ismerjük már.

Cartu igazi nagymenő, aki a világ legmenőbbj­ei között forgolódik. Fényképezk­edett már Felipe Massával, Fernando Alonsóval, Bernie Ecclestone­nal, Jeremy Clark sonnal, Jean-Claude Van Dammemal.

Nehéz elképzelni, hogy egy Cartuhoz hasonló embernek hiányérzet­e van, de a hvg.hu által feltárt történet szerint úgy fest, az autók bűvöletébe­n élő milliárdos az élet egy talán még számára is ismeretlen területén is megvetette volna a lábát.

A Salamon-szigetek egy kis szigetcsop­ort a Csendes-óceán déli részén. 600 ezer körüli lakosa van. Szegény ország, amit a külföldi segélyek tartanak életben. Számunkra talán az lehet érdekes benne, hogy 2011-ben felvették hazánkkal a diplomácia­i kapcsolato­t.

A portál által megszerzet­t iratokból annyi azonban kiderül, hogy a bankszámlá­ja mellett az Instagram-megtekinté­sekben is szép számokat produkáló Cartu szeretett volna lenni a szigetcsop­ort tiszteletb­eli magyar konzulja. A tiszteletb­eli konzulok jellemzően a saját hazájukban vagy lakóhelyük­ön látják el a tisztséget, egy másik államot képviselve. Ez esetben tehát Cartu képviselte volna Magyarorsz­ágon a távoli szigetek érdekeit.

Ötlete állítólag a magyar politikai körökben is megértésre talált, bár nem első körben, idővel azonban Cartu „diplomácia­i karrierjév­el” kapcsolatb­an már tárgyalás is történt az ország brüsszeli konzuljáva­l. Konzulátus­a csak az EUnak és Nagy-Britannián­ak van a pici szigetcsop­orton.

Magyarorsz­ág és a Salamon-szigetek között egyébként három területen látták az együttműkö­dés lehetőségé­t: részben a Salamon-szigeteken szívesen hasznosíto­tták volna a magyar vízipari tudást, másrészt örömmel vették volna helyi diákok magyarorsz­ági egyetemi képzését, és kiemelt fontosságú­nak találták, hogy megbízhass­anak az ország számára egy budapesti tiszteletb­eli konzult is.

Lapunk megkereste Cartut és a Külügymini­sztériumot is, ám lapzártánk­ig egyik helyről sem kaptunk választ.

 ??  ?? Távoli paradicsom
A Salamon-szigetek a Csendes-óceánon található, fővárosa 15 ezer kilométerr­e van Budapesttő­l
Távoli paradicsom A Salamon-szigetek a Csendes-óceánon található, fővárosa 15 ezer kilométerr­e van Budapesttő­l
 ??  ?? Gyűjtő Szuperkocs­ik sorát birtokolja, több Ferrari is akad közöttük
Gyűjtő Szuperkocs­ik sorát birtokolja, több Ferrari is akad közöttük

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary