Blikk

Miért éri ez meg? Csúcsgázsi­k azNBII-ben

Börtönt kértek a PSG elnökére Milliós fizetéseke­t ad a labdarúgói­nak a Vasas és a Debrecen

- Blikk-információ

ZÜRICH —

A svájci nyomozó ügyészség 28 hónap, részben felfüggesz­tett börtönbünt­etést kért Naszszer al-Khelaifira (képünkön), a magyar Lőw Zsolt másodedzőt is foglalkozt­ató francia Paris Saint-Germain fociklub katari elnökére a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) televíziós jogaival való viszszaélé­s miatt. A FIFA egykori főtitkára, Jerome Valcke is a vádlottak között volt, rá három év, részben ugyancsak felfüggesz­tett börtön kiszabását indítványo­zta a hatóság. A vád szerint Valcke még 2003-ban egy szardíniai luxusvilla megvásárlá­sához kérte al-Khelaifi segítségét, éppen akkor, amikor az üzletember irányítása alatt álló katari televíziós társaság, a beIN Sports a 2026-os, 2030-as labdarúgó-világbajno­kság észak-amerikai és közel-keleti közvetítés­i jogainak megszerzés­éről kezdett tárgyaláso­kba a FIFA-val.

DEBRECEN–BUDAPEST — „Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci” – tartja a Puskás Ferencnek (†79) tulajdonít­ott mondás, amelyben az NB II-es Debrecenné­l és Vasasnál is bíznak. A nag y pénz az egyenletbő­l ugyanis adott, a két szebb napokat látott, patinás klub bomba igazolások­kal, egykori és jelenlegi válogatott játékosokk­al igyekszik kiharcolni a feljutást. A legnagyobb szenzáció Dzsudzsák Balázs (33) debreceni visszatéré­se, de nem a 108-szoros válogatott szélső az NB II legjobban fizetett labdarúgój­a. Utánajártu­nk, milyen összegekér­t futballozn­ak a legjobbak a másodosztá­lyban, egy-két összeg szinte szédítő egy átlagember­nek...

A kiesés után városi tulajdonba került DVSC esetében Kósa Lajos (56) országgyűl­ési képviselő beszélt arról, hogy az egyesület nél f izetési korlát van, ez alól Dzsudzsák sem k ivétel. Informá - cióink szerint ez havi 10 ezer eurót (3,65 millió Ft) jelent, ennyit kereshet a szélső mellett a Lokihoz szintén visszatért Korhut Mihály (31) és Varga József (32) is.

– Sokszor hallom, hogy csak a pénz motivál, de ha az így lenne, nem jöttem volna ide. Nem hiszem, hogy ezt magyarázno­m kellene – mondta a Rádió 1 Balázsék című műsorában Dzsudzsák, aki legutóbb az Arab Emírségekb­en futballozo­tt, jóval magasabb gázsiért.

A decemberi tulajdonos­váltás után anyagilag megerősödö­tt Vasas a Lokin is túltesz. Feczesin Róbert (34) havi 10 ezer eurós (3,65 millió Ft), az idei élvonalbel­i gólkirály, Radó András (27) 20 ezer eurós (7,3 millió Ft) fizetésért érkezett korábban, esetükben több mint tízmilliós aláírási pénzekről

Görögor

tért haza a másodis hallani. A frissen igazolt Pátkai Máté (32) és Otigba Kenneth (28) sem keres rosszul, előbbi havi 12,5 ezer (4,5 millió Ft), utóbbi 16,6 ezer eurót (6 millió Ft) tehet zsebre értesülése­ink szerint. Úgy t udjuk, ezt eg y hát térben meghúzódó, tőkeerős szponzor teszi lehetővé.

Ennyit néhány kisebb költségvet­ésű klub legjobbjai is megkeresne­k, de a többség ennél jóval kevesebbet vihet haza.

– Nyilvánval­óan meg sem tudjuk közelíteni a Vasas és a Loki lehetősége­it, de látható, hogy játékban nincs óriási különbség. A legtehetős­ebb csapatokna­k is meg kell dolgozniuk ebben a kieg yenlített mezőnyben minden pontért – véli Vitelki Zoltán (50), a Kazincbarc­ika trénere. Náluk információ­ink szerint 200-300 ezer a havi átlagos fizetés, míg a legjobbak úgy 400 ezret kapnak.

focista lesz,

 ??  ?? Az NB II két topcsapatá­nál az átlagos fizetés havi 1 millió forint.
Aláírt Dzsudzsák
is NB II-es
a DVSC iga
zolta le
Az NB II két topcsapatá­nál az átlagos fizetés havi 1 millió forint. Aláírt Dzsudzsák is NB II-es a DVSC iga zolta le
 ??  ?? Haza Korhut
szágból
osztályú
Lokiba
Haza Korhut szágból osztályú Lokiba
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary