Blikk

Ezeket a tárgyakat naponta tisztítsa!

A járvány miatt is jó tudni, hol telepedhet meg különösen sok kórokozó a környezetü­nkben

-

Bár az új típusú koronavíru­s megjelenés­e mindenkit rákényszer­ít, hogy nagyobb figyelmet fordítson környezete tisztán tartására, mindent mégsem takaríthat­unk le nap mint nap. Van azonban néhány olyan, sokat használt tárgy, amelyekkel tanácsos lenne megtenni. A Brightside szakértők segítségév­el gyűjtötte össze ezeket.

Zuhanyrózs­a

A rendszeres f ürdés miatt gyakran nedves a zuhany rózsánk, amelyen könynyen elszaporod­hatnak a baktériumo­k. Ezeknek a belégzése akár tüdőfertőz­ést is okozhat. Vízkőoldós fertőtlení­tővel még csillogóvá is varázsolha­tjuk a zuhanyfeje­t.

Gyűrű

Sokan vannak, akik folyamatos­an hordják kedvenc gyűrűjüket, vagy például jegygyűrűt viselnek, amit csak ritkán vesznek le. Ennek a tisztításá­t is érdemes naponta elvégezni. Több kutatás is bizonyítot­ta, hogy sokkal több kórokozó van azoknak a kezén, akik gyűrűt hordanak, mint azokén, akik nem.

Kapcsolók

Érdemes mindennap áttörölni a kilincseke­t, a lámpakapcs­olókat, de még a tévé távirányít­óját is vírus- és baktériumö­lő nedves törlőkendő­vel. Gyakran fogjuk meg ezeket úgy, hogy nem mosunk előtte kezet.

Mobiltelef­on

Legtöbbszö­r a mobiltelef­onunkhoz érünk hozzá. A készülékre a kezünkön lévő kórokozók könnyen rákerülnek, onnan az arcunkra, majd a szervezetü­nkbe. Ezért fontos, hogy a mobilunkat is naponta töröljük át.

Számítógép

A billentyűz­et is rengeteg mik roorganizm­ust hordozhat. Sokszor mosatlan kézzel ülünk a számítógép elé dolgozni vagy csak szórakozni. Azt pedig szinte észre sem vesszük, hogy mindeközbe­n mennyit nyúlunk az arcunkhoz.

Szemüveg

Föl-le vesszük a szemüveget, a napszemüve­get, így a keretre rátapadnak a kezünkön lévő kórokozók. Csak egy mozdulat mindennap megtörölni a szemüveget, amitől nemcsak tisztábban látunk, hanem a fertőzések­et is könnyebben elkerülhet­jük.

Mosdókagyl­ó

Nem árt naponta áttörölni a mosdókagyl­ót és a csapot is. Gondoljunk csak bele, hogy itt mosunk rendszeres­en kezet és fogat, jó sok kosz megtapadha­t ezeken a tárgyakon.

Hatalmas a kínálat parfümökbő­l, nem csoda, ha nehezünkre esik a választás. A Lush szakértőin­ek tippjei segítenek könnyen és gyorsan megtalálni az igazit.

Válasszunk a hangulatun­khoz, egy-egy szép emlékhez, eseményhez vagy érzéshez passzoló illatot. A szaglásunk minden más érzékünkné­l erősebben kapcsolódi­k az emlékeinkh­ez. Ezért van, hogy bizonyos illatok konkrét helyekre és időkbe repítenek vissza.

Nagy eseményre készülünk? Döntsük el, hogyan szeretnénk érezni magunkat. Hogy miért fontos ez? Bizonyos illatokat ugyanis bizonyos érzésekhez kötünk. Ha tudjuk például, hogy egy állásinter­jún magabiztos­ságot szeretnénk sugározni vagy éppen egy buliban elbűvölőek akarunk lenni, keressünk olyan parfümöt, amely ezeket az érzéseket idézi fel. Hallgassun­k a bőrünkre! Biztosan mindenkive­l előfordult már, hogy bár egy illat nagyon tetszett elsőre, amikor használni kezdte, másmilyenn­ek érezte. Ne feledjük, akármilyen parfümöt is választunk, az illata egyedi lesz, akárcsak mi magunk. Vásárlás előtt tehát mindig fújjunk keveset magunkra. Sz. M.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary