Blikk

Csoda! Ép bőrrel úszta meg a baba, hogy eltalálták a kocsiját

A család másnap vette észre, hogy lyukas a kocsi, ekkor került elő a töltény

- Lakat Eszter

EGERSZÓLÁT — Még mindig rémálmok gyötrik azt az édesanyát, aki egy lőszert talált kisfia babakocsij­ában. Ami még inkább ijesztő, hogy a féléves kisfiú a mózeskosár­ban volt, amikor a kosárkát találat érte. A csodával határos módon a baba nem sérült meg.

A döbbenetes eset, amelyről elsőként az ergiugyek.hu számolt be, Egertől nem messze, a Tarnaszent­mária és Egerszólát közötti erdős területen, egy lakatlan tanyán történt.

A környéken mindenki jól ismeri és nagyon szereti a kevés híján tragédiát átélő családot, amely érthető módon képtelen feledni a velük történteke­t.

– Egy nagyon jóravaló, dolgos, szorgalmas família. Most még nem messze innen élnek, de minden álmuk, hogy kiköltözze­nek ide, ahol teljes a nyugalom – kezdte a család egyik ismerőse. – Vagyis sajnos ez most már nem teljesen igaz, mert a közeli fegyvergyá­r miatt szinte pillanaton­ként fegyverrop­ogás hallatszik. Az ember egy idő után annyira hozzászoki­k a dörrenések­hez, hogy észre sem veszi. V.-ék mindennap kijönnek, megetetik az állatokat és szépítgeti­k a birtokot. Így tettek akkor is, amikor a baj megtörtént. Velük volt a nagymama is, ő vigyázott a babakocsib­an szundikáló picire, míg a szülők a kaptárakat rendezték. Este nyugodtan hazamentek, aztán jöttek rá, mit úsztak meg az előző nap.

A Blikk információ­i szerint reggel a nagyi szólt, hogy a babakocsin van egy lyuk. Akkor még mindenki azt hitte, hogy valami kiszakítot­ta az anyagot. Amikor azonban az anyu

1700 métert repült

A lőszergyár­ban gellert kapott a próbakor kilőtt töltény, ami a babakocsib­a fúródott a röp

pálya végén ka kirázta a mózeskocsi­t, egy lőszer esett ki. Férjével nem akartak hinni a szemüknek, azonnal hívták a rendőrsége­t.

– Ügyvédet is fogadott a család, hiszen ennek az ügynek a fele sem tréfa. A nyomozók lefoglaltá­k a babakocsit, azóta sem kapták vissza V.-ék. Azóta teljesen más érzésekkel a szívükben jönnek ki a tanyára... – sóhajtott az ismerős.

– Ennek a gyárnak rengeteg megrendelé­se van, több évre előre percre pontosan be vannak táblázva. Az a szabály, hogy pár ezer legyártott golyó után próbalövés­t kell tartani, ekkor történhete­tt a baj. A nagy kaliberű lőszerekné­l a próbaszaka­sz akár 300 méter is lehet. Valószínűl­eg gellert kapott a golyó, így találhatta el a babakocsit. A lőszer akkor a leggyorsab­b, amikor kijön a fegyverből, utána lassul. Így

elképzelhe­tő, hogy mire megtette a másfél kilométert, már szinte csak belepottya­nt a ko

csiba – mondta lapunknak egy fegyversza­kértő.

A gyárban tegnap nem tudtak nyilatkozn­i a Blikknek, de korábban azt mondták az egriugyek.hu-nak, hogy minden információ­t megadnak a rendőrségn­ek. A zsaruk gondatlan veszélyezt­etés miatt indítottak eljárást.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary