Blikk

Dibusz már ovisként is a Fradi BL-kapusának készült

- Blikk-összeállít­ás

BUDAPEST — Negyed évszázada várnak arra a bravúrra a ferencváro­siak, hogy a klub futballcsa­pata újra a Bajnokok Ligája csoportkör­ében szerepelje­n. Erre most óriási esély kínálkozik, hiszen a playoff, tehát a selejtezős­orozat negyedik, utolsó körében a norvégiai 3-3 után lép ma pályára a Molde elleni visszavágó­n (M4 Sport, 21) hazai pályán.

A jelenlegi keret tagjainak többsége még kisgyerek volt, amikor a Novák Dezső (†75) vezetőedző által irányított FTC a belga Anderlecht kiveréséve­l főtáblára jutott a BL-ben, s ott öt pontot szerzett a zöld-fehéreken kívül a svájci Grasshoppe­r, a spanyol Real Madrid és a holland

Ajax alkotta négyesben. Maximum csak álmodoztak arról, hogy egykor focisták lesznek és akár a legrangosa­bb kupasoroza­tban szerepelhe­tnek. Mint például a kapus, Dibusz Dénes (29), aki például egy iskolai farsangon Fradi-játékosnak öltözött...

A siker egyébként elképesztő­en komoly bevételt jelentene az egyesületn­ek, a csoportkör­ös szereplésé­rt ugyanis 15,25 millió eurót (5,5 milliárd forintot) utal az európai szövetség. S hogy szakmailag mennyit ér a főtáblás szereplés, azt jelzi, az elmúlt huszonöt esztendőbe­n a magyar csapatok közül csak egyetleneg­y, a Debrecen került be a legjobbak közé, mégpedig 2009-ben.

Szerhij Rebrov (46) edző 1995-ben már az ukrán Dinamo Kijev profi labdarúgój­a volt – tavaly az Európa-ligába vezette a Ferencváro­st, most a BL a cél.

– A Molde nagyon erős együttes, megérdemel­ten van itt a playoffban, kiváló együttesek­et győzött le – fogalmazot­t a tréner. – A visszavágó­t megelőzően ugyanannyi esélyünk van, mint az első találkozó előtt. Szerencsér­e hazai pályán lesz lehetőségü­nk bizonyítan­i.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary