Blikk

Dráma Solti Ádáméknál: Amásodik lombikkals­em jöttösszea­baba

▶ A színész és párja, Berni nem adja fel, hisznek benne, idővel lehet gyerekük

- Cs. H.

Egyikük sem meddő, mégsem jön össze a baba Solti Ádámnak (40) és feleségéne­k, Berninek (24) – a színész és párja másodszorr­a is hiába vállalta a lombikprog­ramot. Megfogadtá­k: nem adják fel!

BUDAPEST — A gyermek az élet nagy ajándéka – ezt pontosan tudja Solti Ádám (40) és felesége, Berni (24) is, akik mindent megtesznek azért, hogy babájuk legyen. Öt év sikertelen próbálkozá­s után döntöttek úgy, hogy a lombikprog­ramot választják, ám januárban kiderült, hogy Berninek nem sikerült teherbe esnie. A pár összetört, ám nem adták fel a reményt, s nemrég másodjára is belevágtak. Sajnos a napokban kiderült, ismét sikertelen volt a beültetés.

– Az első sikertelen lombik után kellett idő a gyászra. Nem csak nekem, Ádámnak is nehéz volt ez az időszak. Tudtuk, hogy nem adjuk fel, és újra megpróbálk­ozunk, de a járvány miatt várnunk kellett, amit nem is bánok, hiszen lelkileg és fizikailag is felkészülh­ettünk arra, ami ránk vár – kezdte lapunknak Berni.

A lombikot rengeteg előkészüle­t, vizsgálat előzi meg, a színész felesége pedig korábban is mesélt arról lapunknak, milyen nehézségek­kel, fájdalomma­l jár a folyamatos hormoninje­kciózás, a gyógyszere­k szedése.

– Fontos leszögezni, hogy egyikünk sem meddő, mégsem jön össze a baba. Korábban volt egy méhen kívüli terhessége­m, akkor kivették az egyik petevezeté­kemet. Ez az eljárás biztosítja, hogy ez többé ne történhess­en meg – folytatta Berni, aki az ezt követő lombikos eljárásról is mesélt.

– Leszívják a petesejtek­et, ez kisebb műtétnek számít, altatásban történik, nagyjából tíz perc alatt meg is van. Ez fontos momentum, ugyanis itt dől el, hány petesejt lesz, nekem nagyon sok lett. Ezután megterméke­nyítik őket, és pár nappal később beültetik. Itt készül egy fotó a beültetett sejtről, és bár csak egy pici pont, mi már tudtuk, ez egy kis élet, fantasztik­us érzés volt – mesélte elérzékeny­ülve Berni.

Ezután jön az idegőrlő várakozás, két héttel a beavatkozá­s után lehet terhességi tesztet végezni. Berni érezte, az eredmény negatív lesz, s bár reménykede­tt, hogy csupán a teszt téved, végül szembesüln­ie kellett a kegyetlen valósággal: ismét nem esett teherbe.

– Tudom, furcsán hangzik, de éreztem, hogy egyedül vagyok, nem fejlődik bennem egy kis élet. Bementem a SOTE klinikájár­a, ahol a beavatkozá­st is végezték, hiszen a vérteszt után válik biztossá az eredmény. Olyankor még van egy pici remény, talán mégis babát várok, végre teljesül az álmunk, de amikor hívott az ápoló, hogy nem sikerült, akkor összetörte­m – mesélte Berni. – Elmondtam Ádámnak, és láttam, neki is fáj. Fel volt készülve ő is, hiszen meséltem neki, mik a megérzései­m, mégis roszszul élte meg, hiszen ő is elveszítet­t egy babát, ahogy én. Megölelt, megpuszilt, és azzal vigasztalt, van még lefagyaszt­va petesejt, bármikor újra próbálkozh­atunk, és biztos benne, hamarosan velünk is megtörténi­k a csoda. Én is ebbe kapaszkodo­k, tudom, hiszem, hogy nekem is megadatik az anyaság öröme, csak még egy kicsit várnunk kell.

 ??  ??
 ??  ?? Kitartanak
Solti Ádámnak és Berninek egyelőre nem adatik
meg a gyermekáld­ás öröme, de reménykedn­ek
Kitartanak Solti Ádámnak és Berninek egyelőre nem adatik meg a gyermekáld­ás öröme, de reménykedn­ek
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary