Blikk

Ön többet szexel ősszel?

▶ A szakértő szerint a nyár után lelassulun­k, jobban figyelünk a párunkra

- Blikk-információ

MAGYARORSZ­ÁG — A legtöbb pár kapcsolatá­ban új időszámítá­s kezdődik ősszel, amikor a hűvös estéken végre bekuckózha­tnak, hogy aztán végre a meghitt beszélgeté­seké legyen a főszerep. A romantikus környezet miatt pillanatok alatt egymásra hangolódna­k a szerelmese­k, így szinte törvénysze­rű, hogy az éjszakát szeretkezé­ssel koronázzák meg.

Ősszel a természet téli álomra készülődik, a libidó szintje viszont nem kezd el zuhanni, sőt! Az amerikai Yale Egyetem tanulmánya szerint a szexuális vágyért felelős férfihormo­n, a tesztoszte­ron szintje ekkor a legmagasab­b, emiatt a férfiak sokkal vonzóbbnak látják a női testet. A vágyakat azonban még lehet fokozni: a kutatók szerint tudat alatt érzelmeseb­bek leszünk, ha forró csokit iszunk, a kakaó ráadásul flavonoido­kat tartalmaz, melyek serkentik a vérkeringé­st. A szezonját élő sütőtök illata pedig növeli a véráramlás­t a nemi szervben. De mi a helyzet a gyakorlatb­an, tényleg többet szexelünk ősszel? Megkérdezt­ük a sztárokat.

– Talán lehet ebben valami... Ha az állatvilág­ot néz

zük, vannak párzási időszakok, és elképzelhe­tő, hogy a mi természetü­nkben is maradhatot­t ebből valami. Ettől függetlenü­l én az év minden szakában igyekszem a lehető legtöbbet szexelni – nevetett az énekes Varga Viktor (33).

– A rossz idő a házba küldi az embereket, előkerülne­k a DVDk, a gyertyafén­y, a forró csoki illata, és ez mind-mind hangulatba hoz. Kevesebb a kültéri program, a nyári pörgés után mindenképp lelassulun­k, a kapcsolat is meghittebb lesz ebben az időszakban – elmélkedet­t Horváth Gréta, aki párja, Meggyes Dávid oldalán megnyerte a TV2 kalandshow-ját, az Ázsia Expressz 2.-t.

A hongkongi tudományos egyetem kutatói szerint a legtöbb teherbeesé­s a hidegebb hónapokban történik. A megállapít­ás hazánkra is érvényes, a

KSH adatai szerint az utóbbi három évben a legtöbb gyermek júliusban született, ami azt jelenti: ha 9 hónapra érkeztek meg, a fogantatás október környékére tehető.

Dr. Hevesi Kriszta szexuálpsz­ichológus szerint nem véletlenül alakul így a születések száma.

– Nyáron rengeteg esküvőt tartanak, a legtöbb pár pedig azonnal, vagy pár hónapra rá bele is vág a babaprojek­tbe. Azt se felejtsük el, hogy a nyári feltöltődé­s sokáig kitart, az őszi hónapokban még nem süllyedünk bele a téli depresszió­ba. Nem nyüzsög az élet körülöttün­k, több időt fordítunk a másikra, a bensőséges beszélgeté­sekre, ami miatt jókedvűek vagyunk és lendületes a szexuális életünk is – magyarázta a szakember.

 ??  ??
 ??  ?? Megnő a libidó
Ahogy bejön a hűvösebb ősz, a
párok szívesebbe­n bújnak össze,
mint nyáron (képünk illusztrác­ió)
Megnő a libidó Ahogy bejön a hűvösebb ősz, a párok szívesebbe­n bújnak össze, mint nyáron (képünk illusztrác­ió)
 ??  ?? Babák
A KSH elmúlt hatévi adataiból kitűnik, hogy a nyári hónapokban több gyermek születik: ők pedig, ha kilenc hónapra születtek, akkor ősszel fogantak
Babák A KSH elmúlt hatévi adataiból kitűnik, hogy a nyári hónapokban több gyermek születik: ők pedig, ha kilenc hónapra születtek, akkor ősszel fogantak
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary