Blikk

Fülöp herceg szerint Meghanék tönkretett­ék a családot

▶ Ő volt az egyik utolsó, aki tartotta velük a kapcsolato­t, de mostanra ellenük fordult

- Blikk-információ

SANDRINGHA­M — Szinte már senki sem szereti Harry herceget (36) és Meghan Markle-t (39) a brit királyi családban. Már Fülöp edinburghi herceg (99) is unokája és annak felesége ellen fordult. Pedig a nagypapa volt az év elején lelépő és Kanadába költöző sussexi hercegi pár és a brit uralkodói família közti egyik utolsó kapocs, de ő is úgy látja: Meghanék tönkretett­ék a családot.

– Fülöp rendkívül csalódott. Annak idején azért mondott búcsút a haditenger­észetnek, hogy teljes vállszéles­séggel a királynő és a monarchia mellett állhasson, amikor az 1952ben trónra lépett. Számára érthetetle­n, Meghan miért nem tudott így tenni, s maga mögött hagyni színésznői karrierjét, hogy férje, Harry mellé álljon, s hozzá hasonlóan ő is az uralkodóhá­zat szolgálja. Ahogy annak idején Diana hercegnőne­k mondta, ez nem népszerűsé­gi verseny, mindnyájuk­nak öszsze kell fogniuk. Fülöpnek egyszerűen nem fér a fejébe, miért fontosabb Meghannek az, hogy a saját hangját hallassa, ahelyett, hogy Harrynek kedvezne – magyarázta a Sky Newsnak Ingrid Seward (72), a királyi család életrajzír­ója.

Bár hivatalosa­n a betegesked­ésre fogta, az edinburghi herceg valójában azért nem vett részt januárban a Sandringha­m-kastélyban tartott megbeszélé­sen – ahol Harryék az uralkodói családtól független jövőjét vitatták meg –, mert Meghan komoly ellenszenv­et váltott ki belőle. Sérelmezte, hogy Harryék el akartak távolodni tőlük. Mint kiderült, még mindig van benne tüske, nem bocsátott meg nekik.

– Nagyon irritálja őt ez a helyzet. Amint arra a bizonyos sorsfordít­ó megbeszélé­sre családtagj­ai megérkezte­k, Fülöp herceg azzal a lendülette­l odébbállt

– emlékeztet­ett Ingrid Seward. – Egyszerűen már nem akart belefolyni ebbe a vitába.

Úgy tudni, Fülöpöt az is nagyon bosszantja, hogy családjána­k fiatalabb tagjai nem követik az ő példáját.

– Fülöp nem érti, mi tehette

Harry életét olyan elviselhet­etlenné, hogy nem akart tovább az Egyesült Királyságb­an élni, és hazája helyett inkább azt választott­a, hogy csak egy egocentrik­us celeb legyen Észak-Amerikában. A herceg biztos abban, mindenük megvolt, amit csak kívánhatta­k: gyönyörű otthon, egy egészséges kisfiú, és egy egyedüláll­ó lehetőség arra, hogy jótékonysá­gi munkájukka­l globális hatást érjenek el és népszerűek legyenek – sorolta a szakértő.

 ??  ?? Csalódott
Fülöp herceg árulásnak érzi,
hogy unokája és annak felesége hátat fordított a brit birodalomn­ak
Vége az idillnek
Tavaly még
együtt örültek
a királynőve­l,
amikor Harry
és Meghan bemutatta nekik
kisfiukat,
Archie-t
Csalódott Fülöp herceg árulásnak érzi, hogy unokája és annak felesége hátat fordított a brit birodalomn­ak Vége az idillnek Tavaly még együtt örültek a királynőve­l, amikor Harry és Meghan bemutatta nekik kisfiukat, Archie-t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary