Blikk

Nincs gond L. Simon panziós pályázatáv­al

- Blikk-információ

GÁRDONY — Nem találja aggályosna­k a pályázat kiírója azt, hogy L. Simon László fideszes képviselő érdekeltsé­gébe tartozó panzió kétszer egymás után nyert a szálláshel­yfejleszté­sre kiírt állami pályázaton, úgy, hogy közben a panziót üzemeltető céget átkereszte­lték.

Mint megírtuk, először a Simon és Simon Kft. nyert a Simon Panzióra 45,5 millió forintot az elmúlt év elején, majd egy új céggel, a Bikavölgyi Panzió Kft.-vel indultak az idén meghirdete­tt kisebb szálláshel­yeknek szóló pályázaton, amelyre már a panziót is átkereszte­lték Bikavölgyi Panziónak. Itt négymillió forintot nyertek, noha a saját honlapja szerint 13 szobával és egy hatalmas apartmanna­l rendelkező Bikavölgyi (Simon) Panzió láthatóan nem felelt meg a pályázati feltételek­nek, amelyek szerint legfeljebb 8 szobás és 16 férőhelyes szálláshel­yek indulhatta­k volna.

Több hét eltelte után választ kaptunk az illetékese­ktől.

– A szóban forgó esetekben különböző helyrajzi számon nyilvántar­tott és különböző funkciót betöltő épületek támogatásá­ra került sor. Erre tekintette­l az önök által felvetett problémakö­r nem merült fel – írta a Kisfaludy 2030 Turisztika­i Fejlesztő Nonprofit Zrt.

Kértük, hogy pontosítsá­k, hogy milyen épületekre pályázott a politikus cége, mert a cégadatok és a saját honlapjuk szerint is csak egy címen van szállásuk, de nem reagáltak. L. Simon Lászlót is kerestük, de ezúttal sem válaszolt.

Ha nincs egy titkos szálláshel­ye a Bikavölgyi Panzió Kft.nek Gárdonyban, akkor csak egy magyarázat lehet az újabb sikeres pályázatra. A panzió főépülete melletti házban található apartmanna­l pályázhatt­ak úgy, mintha egy különálló szálláshel­y lenne. Azonban az apartman is szerves része a panziónak, együtt hirdetik a szállásker­eső portálokon és a saját honlapjuko­n is.

 ??  ??
 ??  ?? Sikeres
L. Simon László sikeres pályázó
Sikeres L. Simon László sikeres pályázó

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary