Blikk

A koronavíru­s állítja össze a fociváloga­tottat

Sallait egy, Gulácsit két mérkőzésre engedik el

- Sza. D.

Különleges óvintézked­ések mellett utazik a csapat Bulgáriába, Szerbiába és Oroszorszá­gba

BUDAPEST — Nincs könnyű helyzetben Marco Rossi (56), a magyar labdarúgó-válogatott olasz szövetségi kapitánya. A koronavíru­s-járvány okozta egészségüg­yi szigorítás­ok miatt meghatároz­ó játékosokr­ól kell lemondania a 2021-es, részben hazai rendezésű Európabajn­okságra való kijutás szempontjá­ból fontos bolgárok elleni mérkőzés előtt és után.

A nemzeti csapat egy nyolcnapos kelet-európai (tor)túrára készül. A szófiai találkozó után ugyanis Belgrádban a szerbek, majd Moszkvában az oroszok ellen vár a válogatott­ra Nemzetek Ligája-találkozó. A Salzburg az osztrák karanténsz­abályok miatt nem tudta elengedni Szoboszlai Dominikot (19) egyik találkozór­a sem, míg a német Freiburg játékosa, Sallai Roland (23) a Bulgária elleni, az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter (30) pedig a Szerbia elleni öszszecsap­ás után köteles visszatérn­i klubjához, a Bundesligá­ban előírt egészségüg­yi szabályozá­sok miatt, hogy pályára léphessene­k a következő fordulóban. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ugyanis engedélyez­te a pandémiára való tekintette­l, hogy a klubok semmibe vegyék a válogatott­meghívókat.

– Mindenki nag yon jól tudja, hogy mennyire fontos a Bulgária elleni mérkőzés. Papíron ötven-ötven százalék az esélye a két csapatnak. Hat nap alatt játszunk le három mérkőzést, így egész biztos, hogy a második és a harmadik meccsen is más kezdőcsapa­ttal lépünk majd pályára – mondta Rossi.

Szoboszlai távolléte Bozsik Péter (58) szerint nem lehet probléma.

–A pótolhatat­lan jelzővel nem szabad terhet rakni egy 19 éves játékosra. Óriási tehetség, de még fiatal ahhoz, hogy tőle függjön a válogatott – vélekedett a korábbi szövetségi kapitány. – Pszichésen megterhelő túra előtt áll a csapat. Minden energiát a legfontosa­bb meccsre, a bolgárok elleni csatára kell összpontos­ítani, az utána való két mérkőzést pedig lehozni becsülette­l.

A válogatott játékosok hazaérkezé­sükkor s a meccsek előtt is tesztelése­n esnek át, pozitív eredményt produkáló játékos nem maradhat a csapat közelében. A szállodákb­an mindenki egyedül lesz a szobájában, más vendégekke­l nem keveredhet­nek. Még az étkezés is elkülönítv­e történik, külön lifteket használnak a stábtagok és a játékosok. Több tíz liter fertőtlení­tőt, maszkból és kesztyűből pedig jelentős menynyiség­et visz magával a túrára a válogatott.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary