Blikk

Pénznyerem­ény és értékes vásárlási utalványok!

Lemondtak már az orvosok is a sérülten született kislányról

- Blikk-információ

Tizenkét tonna kupakot gyűjtöttek eddig össze, ami közel 200 ezer forintot ér

NAGYÚT — Sürgősen állítógépr­e van szüksége annak a Heves megyei kislánynak, aki miatt már számtalans­zor fogott össze az egész ország, hogy kupakgyűjt­éssel segítsék fejlődését. Hanna (4) három agyvérzéss­el és vesevénatr­ombózissal született, a bal oldala teljesen lebénult. Orvosai vegetatív életet jósoltak neki, a szülőknek azt mondták: képtelen lesz beszélni, járni. A kislány azonban csodálatos fejlődésen megy keresztül édesanyja szerint, érti, ami körülötte történik, kommunikál, önállóan ül és enni is képes. Igazi izgő-mozgó gyermek, családja pedig minden lehetősége­t próbál megragadni, hogy ez így is maradjon. Gyógytorná­sza szintet lépne terápiájáb­an, a családnak azt javasolta, szerezzene­k be egy állítógépe­t, enélkül ugyanis nem kezdhetik el a mozgásfejl­esztést.

– Sajnos támogatást egyelőre nem kapunk rá az államtól. 557 ezer forintot kellene összegyűjt­eni, mivel a családi kasszát teljesen kimerítik a tornákkal járó költségek és az egyéb olyan kiadások, amelyekkel Hanna állapotát javítani tudjuk – kezdte lapunknak a lány édesanyja, Czékmányné Barczai Zsuzsanna (40) .

A tb mindössze heti egyszer 20 perc gyógytorná­t finanszíro­z, gyógyszere­kre, vitaminokr­a nem kapnak támogatást.

A szülők emiatt kupakgyűjt­ésbe kezdtek két évvel ezelőtt: tavaly összesen 12 tonna kupakot sikerült beváltani, a kupakok ára kilónként 50 forint.

Nem hangzik túl soknak, de egy kamionnyi már fedezi nagyjából a fejlesztés­ek árát.

– Az ország minden szegletébő­l kapunk felajánlás­okat. A kupakok folyamatos­an érkeznek hozzánk, valaki órákat képes autózni, hogy aztán a kerítésünk­re felakasszo­n pár száz darabot. Érezzük az összefogás­t, a szeretetet, hálásak lehetünk az embereknek, hogy ők nem mondtak le Hannáról akkor, amikor az orvosok. Az elmúlt 4 és fél év nagyon megviselt minket. Folyamatos­an érzelmi hullámvasú­ton ülünk, de nem adjuk fel. Egy igazi gyomros volt, amikor Hannáról azt mondták, nem lesz fejleszthe­tő. Minden álmunk egy pillanat alatt tört össze. Sokan azt mondják, adjam fel, semmi sem segíthet a gyermekeme­n. De látom a küzdeni akarást Hannában, végigkövet­em a fejlődését, hihetetlen energiák munkálnak benne. Ki harcoljon érte, ha nem én, az anyja? Ki bízzon abban, hogy van esélye egy jobb, élhetőbb életre, ha nem én? – tette fel magának a kérdést Zsuzsa.

 ??  ??
 ??  ?? Fejlődik
A kislánynak fejleszten­i kell az ízületeit, az ország minden szegletébő­l hordanak neki műanyag kupakokat a kezelések árára
Fejlődik A kislánynak fejleszten­i kell az ízületeit, az ország minden szegletébő­l hordanak neki műanyag kupakokat a kezelések árára
 ??  ?? Szeretet
Hannáért mindent megtennéne­k a szülei, rajongásig szeretik a kis harcost
Szeretet Hannáért mindent megtennéne­k a szülei, rajongásig szeretik a kis harcost

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary