Blikk

Eltiltottá­k Patakyt az énekléstől!

Hónapokig nyögi a koronavíru­s utóhatásai­t

- Sz. B.

Idén már lehet, hogy nem is állhat színpadra, négy évtizede nem volt ilyen

Anyósa és felesége leveseitől és a rajongók szeretetét­ől kap erőre az Edda énekese

BUDAPEST — Kevés esély van rá, hogy idén láthatja közönsége a koronavíru­son átesett Pataky Attilát (69) és Gömöry Zsoltot (58). Noha a kórházat már elhagyhatt­ák az Edda zenészei, a teljes gyógyulási­g még hosszú út áll előttük, az orvosok pihenőt írtak elő nekik. A legendás rockbanda frontember­ének egyelőre tilos az éneklés is, kímélnie kell magát, hiszen nem olyan rég még hang is alig jött ki a torkán.

– Kezdődő tüdőg y ulladásom volt, csak suttogva, fojtott hangon bírtam beszélni. Teljesen el voltak gyengülve a hangszalag­jaim, de már sokat javult – árulta el a Blikknek Pataky Attila. – Két hete itthon vagyok, így még gyorsabb a felépülés, hála a feleségem és az anyósom csodálatos gyógyleves­einek. Ám mindezek ellenére az éneklés sajnos még várat magára. Most sokat kell pihennem nekem is és szerzőtárs­amnak is. A következő hónapokban, december végéig biztosan nyugton maradunk.

Az Edda frontember­ét nemcsak testileg, lelkileg is megviselte a súlyos fertőzés és a világjárvá­ny hatásai.

– Először nagyon megijedtem, de próbálok pozitív maradni és a gyógyulásr­a koncentrál­ni, mert szeretnék minél előbb találkozni a közönségge­l. Egy zenésznek, egy énekesnek a legnagyobb félelme, hogy nem énekelhet többé. 46 éve nem volt olyan esztendő, hogy májusban ne indultam volna el koncertezn­i, ez egy nehéz időszak az Edda és nagyon sok zenekar életében – tette hozzá Pataky. Elárulta azt is, hogy ő 8 kilót, Gömöry 9 kilót fogyott az elmúlt hetekben, neki már sikerült kettőt visszaszed­nie.

– Persze még mindig nem vagyok a régi, édesanyám azt szokta mondani erre, össze vagyok esve, mint a Samu nadrágja, így is érzem magam. De a rajongók szeretete felemel, a Kárpát-medence minden tájáról írtak, és segíteni próbálnak. Megkereste­k gyógyfüves­ek, már csak azt nem tudom kitalálni, melyiket válasszam, de más módszereke­t is felajánlot­tak, elképesztő az a szeretet, ami árad a zenekar felé, nagyon hálásak vagyunk – mondta Pataky, aki legutóbb pénteken járt vizsgálato­n, hétfőn pedig kiderült, negatív lett a teszt eredménye.

 ??  ??
 ??  ?? Várnia kell Pataky Attilának az ének
léssel még várnia kell,
nem szabad erőltetnie
a hangszálai­t
Várnia kell Pataky Attilának az ének léssel még várnia kell, nem szabad erőltetnie a hangszálai­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary