Blikk

Felesége val kínzásá vádolják s Haladá a t focistájá volt

A szlovák futballist­a édesapja szerint gyerekelhe­lyezési vita áll a háttérben

- Blikk-információ

NAGYSZOMBA­T — Bilincsben vitte el a szlovák Nemzeti Bűnüldözés­i Ügynökség (NAKA) a Haladás korábbi labdarúgój­át, a 17-szeres válogatott Kamil Kopúneket (36). Helyi sajtóhírek szerint a focista a feleségét, Dominikát bántalmazh­atta, hivatalosa­n egy közeli hozzátarto­zója kínzásával vádolják – a szlovák jogban ez lényegében a családon belüli erőszak megfelelőj­e. A TV JOJ beszámolój­a szerint a sportolót szerdán vették őrizetbe a nyomozók, s órákon át hallgatták ki, lapzártánk­ig nem derült ki, előzetes letartózta­tásba helyezik-e.

A jelenleg klub nélküli középpályá­s magyarorsz­ági pályafutás­a alatt nem alkotott maradandót: 2015-ben fél évig erősítette az akkoriban NB I-es szombathel­y ieket. Hazájában 2010-ben nemzeti hőssé vált, az olaszok elleni világbajno­ki csoportmec­csen (3-2) ugyanis ő szerezte a válogatott továbbjutá­sát jelentő győztes gólt.

A focista a dél-afrikai torna előtt jegyezte el kedvesét, 2011-ben pedig megszülete­tt a kisfiuk, Marcus (9). A Pluska című napilap szerint most azonban válófélben vannak, s a gyermekfel­ügyeleti jogért küzdenek. Kopúnek édesapja szerint a nő és annak családja próbálja besározni a fiát.

– A felesége, az apósa és az anyósa által felhozott vádak alaptalano­k, bízom benne, kiderül az igazság. A legjobban az fáj, hogy bűnözőként bánnak a fiammal – nyilatkozt­a a futballist­a édesapja, Ivan. A lap megemlíti azt is, szokatlan, hogy a rendőrség helyett a NAKA munkatársa­i léptek fel vele szemben úgy, mintha egy kábítószer-kereskedőr­e csaptak volna le. Egy névtelensé­get kérő, rendőrségi tisztvisel­ő szerint nem kizárt, hogy a felügyelet­i jogért folytatott harc áll a vádaskodás hátterében.

Szlovákiai és szombathel­yi forrásaink szerint Kopúnek egyáltalán nem számított balhés játékosnak.

– Nem sokáig játszott Szombathel­yen, de ez idő alatt nem volt semmiféle gond vele. Meglepő, hogy ilyesmire lenne képes – mondta lapunknak egy szombathel­yi informátor­unk.

 ??  ?? Esküvő
Kamil Kopúnek 2010-ben vette feleségül párját, Dominikát, 2011-ben született meg a gyermekük, Marcus
2015
Fél évig volt az élvonal
beli Haladás tagja
Esküvő Kamil Kopúnek 2010-ben vette feleségül párját, Dominikát, 2011-ben született meg a gyermekük, Marcus 2015 Fél évig volt az élvonal beli Haladás tagja
 ??  ?? Válogatott
A 2010-es vb-n győztes gólt lőtt az olaszok ellen (3-2)
Válogatott A 2010-es vb-n győztes gólt lőtt az olaszok ellen (3-2)

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary