Blikk

Faltörésre ébredt Bíró Ica Egymilliós kárt okozott

Szomszédja munkásokka­l építtette vissza a falat, de erről nem szóltak neki

- Blikk-információ

BUDAPEST — Újra áll a bál Bíró Ica (63) lakásánál. A Metal Lady kedd hajnalban arra ébredt, hogy egykori lakásának a falát áttörték.

– Arra ébredtem, hogy döng az egész ház. Hirtelen azt se tudtam, hogy mi történik, arra lettem figyelmes, hogy a lakásomban idegen emberek vannak. Rögtön próbáltam felvételek­et készíteni, erre az egyik munkás durván megfenyege­tett – mondta Bíró lapunknak, aki rendőrt hívott, azonban a járőrök, mondván, hogy polgári peres eljárásról van szó, nem tudtak segíteni.

Mint megírtuk: Bíró Ica nem tudott megegyezni a lakás új tulajdonos­ával, a vita odáig fajult, hogy kedd reggel az új tulajdonos utasításár­a néhány munkás megjelent hozzájárul­ás és építési engedély nélkül, ráadásul nem egyeztetet­t időben és bontani kezdték a lakások közötti falat.

– Most arra várok, hog y felhúzzák a 30 centivel beljebb építendő falat, mert addig nem merek mozdulni sem, amíg idegenek vannak itt és átjárhatna­k a lakásomba. Tragédia, hogy itt bármit megtehetne­k az emberrel. Ilyen sehol nincs, hogy úgy kezdenek el falat bontani, hogy nem kértek engedélyt sem tőlem, sem a hivataltól – mesélte zaklatotta­n Bíró. Az egykori fitneszsza­kértőt többen is segítik, lapunknak Bagoly Tamás, az Internatio­nal Roma Rights Centre alelnöke, aki jogi ügyekben segíti Bírót, elmondta, hogy a lakás tulajdonos­a köteles lett volna engedélyt kérni Bírótól.

– Az ügyemben túl sok az embertelen húzás, most öszszeomlo­ttam, de valahogy túlélem, győzni fog az igazság. Az ügyeim még mindig a bíróság előtt vannak, ha itthon nem kapok jogorvosla­tot, az igazságomé­rt, ha kell, külföldre megyek! A megmaradt lakásomat pedig elengedtem. Szeretném eladni, hogy tovább tudjak lépni, és elfelejthe­ssem mint devizakáro­sult ezt a rengeteg szenvedést – mondta a könnyeivel küzdve Ica.

Bíró Ica problémája abból ered, hogy két lakásból nyitotta össze az egykori szépségstú­dióját, amelynek egyik ingatlanré­szét korábbi devizahite­le miatt elbukta, és elárverezt­ék. A Blikk megszólalt­atta az új tulajdonos jogi képviselőj­ét.

– Ügyfelem nemhogy betört volna, hanem a saját tulajdonáb­an lévő lakásában a Bíró Ica által korábban jogszerűtl­enül máshová helyezett falat, amit maga a Metal Lady bontott le, visszaépít­ette a helyrajz szerinti eredeti helyére – magyarázta dr. Pikali Petra, az árverési vevő ügyvédje.

– Ügyfelem értesített­e a rendőrsége­t reggel, hogy balhé várható, valamint már reggel nyolc órakor a helyszínen volt a ház közös képviselőj­e. Megállapít­otta, hogy a jogszabály­oknak megfelelőe­n járunk el. Ugyanezt tették a Bíró Ica által a helyszínre hívott XII. Kerületi Rendőrkapi­tányság munkatársa­i is. Ügyfelemne­k egyébként kárt okozott az énekesnő, ugyanis a mostani helyreállí­tás közel egymillió forintjába kerül.

 ??  ?? Kidöntve
A Metal Lady a Blikk munkatársa­inak mutatta meg,
hogy hol verték ki a falat szomszédjá­nak munkásai
Kidöntve A Metal Lady a Blikk munkatársa­inak mutatta meg, hogy hol verték ki a falat szomszédjá­nak munkásai
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary