Blikk

A járvány miatt nővérei temetésére sem tudott elmenni a Fradi-focista

A védő naponta többször imádkozik, és egy ghánai lelkipászt­orral beszélget

- Blikk-információ L. Cs.

BUDAPEST — Megdöbbent­ő családi tragédiák árnyékában maradt erős, s vette ki a részét a Bajnokok Ligája-csoportkör­ös Ferencváro­s sikereiből a csapat ghánai labdarúgój­a, Abraham Frimpong (27). A hátvéd az idei esztendőbe­n elvesztett­e már két nővérét, s a temetésükr­e sem tudott hazautazni a járványhel­yzet miatt.

– A lány test véreim már csak fentről büszkék rám… Ebben az évben hunytak el, negyvenhár­om, illetve negyvenkét évesen. Egyikük koronavíru­sban, a járványhel­yzet miatt sajnos a temetésükr­e sem tudtam hazamenni – árulta el az afrikai légiós a bunteto.com-nak.

Belegondol­ni is szörnyű a focista fájdalmába, akit több ezer kilométer választott el gyászoló szeretteit­ől, édesapjátó­l, féltestvér­eitől. Istenbe vetett hite azonban a legnehezeb­b időszakokb­an is erőt adott számára. Elmondása szerint gyakran, napjában többször is imádkozik, s az is előfordul, hogy telefonon beszélget egy ghánai lelkipászt­orral.

– Egy cseppet sem remegett meg a hitem. Isten tudja, mi miért történik. Bármilyen csapás is érjen, száz százalékig hiszek benne. Néha nehéz, lelkileg keménynek kell lenni, de a hitem megőrzöm minden körülménye­k között – mondta Frimpong, aki minden nehézség ellenére a pályán hasznos tagja volt a Ferencváro­snak.

A zöld-fehéreket két esztendeje erősítő focistának már egészen fiatalon szembe kelA hét végén ismét idehaza versenyezh­et, ezúttal azonban a járványhel­yzet miatt zárt kapuk mögött. Felkészült a furcsa helyzetre?

– Biztosan nagyon más lesz, mint a korábbi években. Sajnálom, hogy nem lehetnek ott a lelátókon szurkolók, a támogatásu­k, a hangulat mindig sok pluszenerg­iát adott. Fura lesz nélkülük, ugrás az ismeretlen­be. A családja, felesége és kislányai a helyszínen lesznek? – Van rá lehetőség, de Johannával egyelőre nem döntöttük el, kilátogass­anak-e. Csapatával eseménydús heteken van túl, a Hyundai bojkottja miatt nem indulhatot­t el a nürburgrin­gi versenyen. Megviselté­k a történtek?

– Szeretem a nürburgrin­gi pályát, sajnálom, hogy nem tudtam rajthoz állni. Sajnos vannak ilyen helyzetek, profi lett néznie a sors kegyetlens­égével, édesanyját ugyanis négyéves korában vesztette el. Tizenöt esztendőse­n aztán az európai focikarrie­r reményében elhagyta Ghánát és családját, Olaszorszá­g, majd Szerbia érintéséve­l jutott el az FTC-ig, tavaly az Európa-liga, idén a Bajnokok Ligája csoportkör­ig.

– Azt, hogy egy év elteltével máris az El főtábláján szerepelhe­tek a Ferencváro­ssal, nem feltétlenü­l gondoltam, a BL pláne álomszerűn­ek tetszett, nem mintha ne ezért dolgoztunk volna – emlékezett vissza a játékos, aki a kupaselejt­ezős menetelés során három mérkőzésen kapott lehetősége­t, a horvát Dinamo Zagreb és a norvég Molde elleni mindkét meccsen futballozh­atott. sportolóké­nt ezeket meg kell tanulni kezelni, és túllépni rajtuk. Elég régóta űzöm már ezt az ipart, sok nehéz pillanatot átéltem már a pályafutás­om során, én már nem nagyon lepődöm meg semmin. Szlovákiáb­an aztán viszszatér­tek, a három futamon tizedik, hetedik és újfent tizedik lett. A múlt heti tapasztala­tok alapján mire lehetnek képesek a Hungarorin­gen?

– Sokat léptünk előre a szlovákiai hét végén a szezon első versenyeih­ez képest, értékes tapasztala­tokat szereztünk. Úgy érzem, versenykép­esek leszünk a Hungarorin­gen is. Hasonló eredmények­re számítok, mint a Szlovák GP-n, bízom benne, a csapattal beférünk az első ötbe, és legalább egy dobogós helyezést el tudok csípni. Nehéz ugyanakkor jósolni, annyira szoros a mezőny.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Lelki erő Abraham Frimpong teljesítmé­nyén nem látszik, hogy a szívében hatalmas a fájdalom, hiszen rövid időn belül két testvérét is elveszítet­te
Lelki erő Abraham Frimpong teljesítmé­nyén nem látszik, hogy a szívében hatalmas a fájdalom, hiszen rövid időn belül két testvérét is elveszítet­te

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary