Blikk

Nadal rdos 7,9 mi l l iá mber rekláme

A Roland Garrost 13. alkalommal meg- nyerő sztárnak jacht- ja, több villája is van

- Sza. D.

MALLORCA — Zseniálisa­n teniszezik még mindig, és persze rengeteget keres továbbra is Rafael Nadal (34). A játékos „kegyeiért” sorban állnak a nagy vállalatok, minden pénzt megér nekik, hogy a hét végén a francia nyílt bajnokságo­t (Roland Garros) rekordot jelentő tizenharma­dik alkalommal megnyerő, s ezzel csúcsbellí­tást érő huszadik

Grand Slam-sikerét elkönyvelő spanyol sportolóva­l hirdethess­enek. Az amerikai Forbes gazdasági magazin szerint a klasszis évi 40 millió dollárt (12,1 milliárd forintot) keres, ebből 14 milliót (4,2 milliárdot) tenisszel, 26 milliót (7,9 milliárdot) pedig a szponzorai révén.

számos méregdrága (Aston Martin, Mercedes) luxusautóv­al rendelkezi­k, van háza, illetve villája Spanyolors­zágban és a Karib-térségben, s néhány éve vett egy luxusjacht­ot is, potom 6,75 millió dollárért (2 milliárd forintért).

– Korábban is volt már jachtom és motorcsóna­kom. Szigeten nőttem fel, hozzátarto­zik az életünkhöz, hogy hajóval közlekedün­k. Feltöltődö­m, amikor napokat töltök el rajta. Örülök, hogy a tenisznek köszönhető­en volt módom venni egy ilyen szép hajót – mondta a Forbesnak Nadal, akinek egyébként kocsira nem kellene költenie, mivel mindennapi használatr­a kapott egy 32 ezer dolláros (9,7 millió Ft-os) Kia Stingert az autógyártó­l. ot) éves szinten a Nike sportszerg­yártó utalja át neki, a cég egyébként társtulajd­onos a mallorcai teniszakad­émiájában, amely 25 millió dollárt (7,6 milliárd forintot) ér. A Roland Garros idejére a Richard Mille külön számára készített órát, a meccsei alatt viselt ékszer 1 millió dollárt (304 millió Ft-ot) kóstál. Fizet neki évi 3,5 millió dollárt (1 milliárd forintot) a Tommy Hilfiger ruhamárka, s a Babolat ütőgyártó is. Ezeken kívül a Telefónica kommunikác­iós vállalat, a Santander bank és a Mapfre biztosító is busás összeggel látja el minden szezonban.

 ??  ?? Rekorder Rafael Nadal a karrierje során 20 Grand Slamtornán győzött, ezzel holtversen­yben csúcstartó
A pályafutás­a során eddig 123 millió dollárnyi (37,3 milliárd Ft-nyi) pénzdíjat zsebelt be,
A legjelentő­sebb összeget, 10 millió dollárt (3 milliárd Ft
Menő
Párizsban 304 milliós órát viselt, a Kiától pedig autót kapott a reklámozás­ért
Rekorder Rafael Nadal a karrierje során 20 Grand Slamtornán győzött, ezzel holtversen­yben csúcstartó A pályafutás­a során eddig 123 millió dollárnyi (37,3 milliárd Ft-nyi) pénzdíjat zsebelt be, A legjelentő­sebb összeget, 10 millió dollárt (3 milliárd Ft Menő Párizsban 304 milliós órát viselt, a Kiától pedig autót kapott a reklámozás­ért
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary