Blikk

„Ha szenved a lélek, a test is feladja”

Infúzióval is nehéz táplálni a legyengült színésznőt, mert elpattanna­k az erei

- Scherer Zsuzsa

GÖDÖLLŐ — Egyre jobban aggódik a család, de még az orvosai is Pécsi Ildikóért (80). Az idős művésznő állapota annyira rossz, hogy vannak napok, amikor az ág yából sincs ereje felkelni. A hozzátarto­zók attól tartanak, lelkileg feladta, Ildikó képtelen elengedni a párját, a júliusban elhunyt Szűcs Lajos (†76) olimpiai bajnok labdarúgót.

– Ha szenved a lélek, a test is feladja – sóhajtja szomorúan L. Péterfi Csaba, a Kossut h- é s Já sza i- d íja s szí nművésznő fogadott fia, aki amennyit idő csak tud, anynyit tölt a közelmúltb­an kórházban is kezelt Pécsi mellett. – Egymást váltjuk Csabával, az egyik nap a fia, a másik nap jómagam megyek Ildikóhoz, és mindig mellette van az ápolója is. Sajnos nem akar enni, ezért egyre jobban legyengül. Nagyon aggódunk érte, mert infúziót is nehezen lehet adni neki, elpattanna­k ugyanis az erei.

A család és a barátok minden igyekezet ellenére Ildikó a saját álomvilágá­ban él, perceit elhunyt párja tölti ki.

– Bár Papa lélekben velem van mindenütt, de hiányzik nagyon, szinte érzem, ahogy belülről emészt a bánat. Tudom, hog y odafönn vár és újra együtt leszünk – mondta néhány héttel ezelőtt a Blikknek Pécsi Ildikó, aki rengeteget fogyott a bánat miatt.

Pedig a család igyekszik a művésznő kedvében járni, elhalmozzá­k kedvenc ételeivel, hogy erőre kapjon, de úgy tűnik, magával ragadja őt a fájdalma.

– A minap Ildikó azt mondta nekem, elrepülne. Sajnos a színházi elfoglalts­ágok csak ideig-óráig terelték el a fájdalmáró­l a gondolatai­t. Próbá lom lel kesíten i, t udom, hogy várja a Fekete Péter januári bemutatójá­t. Amikor vele vagyok, jobb is a kedve, de amint nincs, ami itt tartsa közöttünk, megint visszatér saját kis világába. Nem lehet eltörölni a férjével együtt töltött ötven év mindent felülíró szeretetét – mesélte L. Péterfi Csaba, aki szerint, ha Ildikó tudja is, hogy már egyedül van, elfogadni képtelen a vesztesége­t.

– Augusztusb­an még sétálhatot­t a kertben, és úgy tűnt, új fejezetet nyit az életében. Hosszú idő után egymásra találtak az unokájával, Csabival. Elbűvölték a rég nem látott fiú versei, várta az új találkozás­okat, de egyetemi elfoglalts­ágai miatt az unokának kevés az ideje, így Ildikó mintha már ennek a reményét is feladná – mondta a Blikknek Pécsi fogadott fia.

 ??  ?? Támogatás Fogadott fia, L. Péterfi Csaba igyekszik lelket önteni a gyászoló Pécsi Ildikóba
Gyengül
Pécsi Ildikó egyre gyengébb, aggódnak érte a családtagj­ai
Támogatás Fogadott fia, L. Péterfi Csaba igyekszik lelket önteni a gyászoló Pécsi Ildikóba Gyengül Pécsi Ildikó egyre gyengébb, aggódnak érte a családtagj­ai

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary